ЛОПАРЕ: СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: СВЕЧАНИ ПРИЈЕМ ПОВОДОМ ДАНА РЕПУБЛИКЕ СРПСКЕ


Начелник општине Лопаре Радо Савић, организовао је данас свечани пријем, за званице из политичког, привредног, духовног, културног и спортског живота ове локалне заједнице и шире регије, поводом обиљежавања Дана Републике Српске и 31. године од њеног настанка. Начелник Савић је честитао присутним на пријему у Центру за културу и свим грађанима Дан Републике Српске, уз позив онима који раде у органима власти Републике Српске да уложе труд како би сваки дан радили боље.



-Градићемо је новим пројектима, коректним, транспарентним и поштеним радом и залагањем за њу, никад не заборављајући високу цијену која је плаћена за Републику Српску“, истакао је Савић. Предсједник Општинске борачке организације Лопаре Ристо Радић је навео да Дан Републике борачка категорија проживљава са посебном врстом емоција, гдје су на једној страни пијетет и сјећање на погинуле борце, а с друге стране понос на дјело које су они створили.



-Многе струје у Босни и Херцеговини, па и са запада показују негативности према Републици Српској и настоје да је угрозе, али ми требамо да будемо снажни и на економском и привредном плану, како би је задржали јаком у оквиру ингеренција који је омогућио Дејтонски споразум“, истакао је у својој изјави новинарима посланик у Народној скупштини Републике Српске Желимир Нешковић. Прије свечаног пријема представници локалне заједнице, Општинске борачке организације Лопаре, чланови породица погинулих, саборци и поштоваоци тековина Одбрамбено-отаџбинског рата положили су цвијеће погинулим борцима Војске Републике Српске на споменик „Јунацима Мајевице“ у Лопарама.