Принесен бадњак у црквену порту у Прибоју :: Semberija INFO ::

 

Принесен бадњак у црквену порту у Прибоју


У Подгори код Прибоја организована је традиционална сјеча бадњака, коју већ дванаесту годину заредом приређују Прибојска парохија и Мјесна заједница Прибој са околним селима.

Након сјече бадњак је довезен и унијет у црквену порту испред Храма рођења Пресвете Богородице у овом мајевичком мјесту.

„Бадњак су моји парохијани одсјекли у Подгори на Бусији“, рекао је протојереј-ставрофор Зоран Илић, парох прибојски. Он је саопштио да се приношење бадњака традиционално обавља на дан када се прославља Свети Игњатије Богоносац и позвао парохијане да се на Бадње вече окупе код Храма у Прибоју, када ће се бадњак наложити.

Један од организатора сјече Горан Тасовац, замјеник начелника општине Лопаре, изразио је наду да ће бадњак свима донијети добро здравље, што је у овим годинама најпотребније.

Поред начелника општине Лопаре Раде Савића, народног посланика Желимира Нешковића, овом догађају су присуствовали и одборници Митар Тојић и Цвјетко Томић, те Стојан Стевановић предсједник удружења „Корени“, многи Мајевичани из дијаспоре, као и мјештани Прибоја, Подгоре и околних села.