УСПЈЕШАН МАНДАТ НА ЧЕЛУ ДОМА ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ :: Semberija INFO ::

 

УСПЈЕШАН МАНДАТ НА ЧЕЛУ ДОМА ЗДРАВЉА ЛОПАРЕ


Према ријечима донедавног директора Дома здравља Лопаре, др Желимира Нешковића 2022. година је била у знаку значајних грађевинских радова у кругу ове здравствене установе. Изграђен је, између осталог објекат у којем ће бити смјештена педијатријска амбуланта, служба за радиолошку дијагностику, апотека и простор у којем ће у наредном периоду бити смјештена служба хитне помоћи. Поред тога, објекти Дома здравља Лопаре су уређени у складу са принципима енергетске ефикасности уз инсталацију котла на пелет као извора топлотне енергије за гријање просторија Дома здравља.



Општина Лопаре, далеко изван граница БиХ може бити примјер сарадње локалних власти са дијаспором. Једним таквим пројектом у току ове године набављено је санитетско возило за потребе Дома здравља Лопаре.

Поред инфраструктурних пројеката, менаџмент ове здравствене установе радио је и на усавршавању љекарског кадра. Ове године је др Слађана Мијатовић Јовановић успјешно окончала специјализацију из области гинекологије и акушерства. Као први гинеколог са подручја општине Лопаре др Мијатовић Јовановић ће водити гинеколошку амбуланту која од првог јануара почиње са радом у Дому здравља Лопаре. Такође, ове године је на специјализацију из области физикалне медицине упућен др Драган Чубрило на Завод за физикалну медицину и рехабилитацију "Др Мирослав Зотовић" у Бања Луку.

-Завршетком ових објеката ми затварамо круг инфраструктурних радова у Дому здравља Лопаре. Надам се да ће нови директор наставити позитивне процесе у овој установи. Остављам му у аманет стабилну здравствену установу која има све предиспозиције да и даље расте и развија се. Надам се да ће се наставити тренд упућивања наших љекара на специјализације као и да ће се осавременити опрема у служби за лабораторијску и служби за радиолошку дијагностику", рекао је др Нешковић.

Досадашњи директор Дома здравља Лопаре, др Желимир Нешковић поднио је оставку на ову функцију због  избора на мјесто делегата у Дому народа Парламентарне скупштине Босне и Херцеговине. На сједници Општинског вијећа Лопаре одржаној 14. децембра одборници су за вршиоца дужности директора Дома здравља Лопаре изабрали Душана Шакотића дипломираног правника.

(Семберија инфо)