ЛОПАРЕ: УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ И НАЦРТ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2023. ГОДИНУ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: УСВОЈЕН НАЦРТ РЕБАЛАНСА БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2022. ГОДИНУ И НАЦРТ БУЏЕТА ОПШТИНЕ ЗА 2023. ГОДИНУ


На 15. редовној сједници Скупштине општине Лопаре поред осталих тачака дневног реда, усвојен је Нацрт ребаланса буџета за 2022. годину у износу  од 7 667 000 КМ гдје је буџет увећан за  616 000 КМ. 
 
Буџет за 2022. годину је износио 7 049 000, а због повећања прихода, усвојеним ребалансом, предвиђено је да он износи 7 667 000 КМ.
 
Одборници локалне заједнице су усвојили и Нацрт буџета општине Лопаре за 2023. годину  у износу од 7 716 000 КМ.
 
„Планирани буџет за 2023. годину је реалан и имаће у себи садржане и социјалну и развојну компоненту, која због укупно малог буџета није велика, али ће омогућити да уз помоћ наших средстава повучемо и додатна средства из других извора финансирања“, рекао је начелник општине Лопаре Радо Савић.


 
Он је навео да је ребаланс буџета омогућио да се у локалној заједници проведе низ активности као што су набавка бесплатних уџбеника за све ученике основих школа, бесплатно кориштење базена и бесплатну школу пливања за дјецу са подручја општине Лопаре, издвајање новчаних средстава  за превоз ученика, помоћ ратним војним инвалидима и породицама погинулих бораца и спровођење популационе политике, као и инфраструктурне радове.
 
„На данашњој сједници, поред тачака које су се односиле на буџет локалне заједнице, расправљано је о стању путне мреже, припремама за прољетну сјетву, разматран је извјештај о положају сoцијално угроженог становништва, као и информације о упису ученика у прве разреде основних школа и Средњошколског центра“, саопштио је предсједник Скупштине општине Лопаре Миленко Ристић.
 
На данашњој Скупштини мандат одборника је преузела Ристић Боја, кандидат са листе  Српске демократске странке, а за потпредсједника Скупштине општине изабран је одборник Српске демократске странке Љубиша Тошић.