ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА, НА НАСТАВУ КРЕНУЛО 700 УЧЕНИКА :: Semberija INFO ::

 

ПОЧЕЛА НОВА ШКОЛСКА ГОДИНА, НА НАСТАВУ КРЕНУЛО 700 УЧЕНИКА


Foto: Ilustracija
За 539 ученика основних школа и 160 срeдњошколаца општине Лопаре данас је, као и у цијелој Републици Српској, започела нова школска година.
 
Тим поводом начелник ове локалне заједнице Радо Савић, заједно са предсједником Скупштине општине Лопаре Миленком Ристићем и директором Дома здравља Лопаре Желимиром Нешковићем, је посјетио Основну школу „Свети Сава“ Лопаре.
 
„И ове године смо, као и претходних година, уручили симболичне поклоне за наше ђаке прваке, а по први пут су за све ученике основних школа доступни бесплатни уџбеници“, рекао је начелник Савић.


 
Он је упутио честитке поводом полазака у школу за свих 700 ученика, колико ће ове године похађати основну и средњу школу, у овој локалној заједници.
 
Савић је навео да сви ученици у три централне основне школе и петнаест подручних школа имају бесплатне уџбенике, већи дио уџбеника је поклон Града Бањалука, а оне који су неопходни нови обезбиједила је општина Лопаре.
 
„Уз донацију коју је обзебиједила општинска управа Лопаре, заједно са донаторима када су у питању књиге, ево потрудио сам се да обезбиједимо радне свеске за ученике основних школа којима је то потребно“, навео је Желимир Нешковић, директор Дома здравља Лопаре.



Директор Основне школе „Свети Сава“ Лопаре Драган Лукић није крио одушевљење што је у прве разреде у овој школи уписано 40 ученика.
 
Он је захвалио свима који су допринијели да се дјеци набаве бесплатни уџбеници.
„У новој школској години имамо уписано у 11 одјељења укупно 160 ученика“, саопштио је Мићо Стојишић, директор Средњошколског центра „Вук Караџић“ Лопаре.
 
Он је навео да је у прве разреде уписано 45 ученика, у укупно три одјељења и то гимназија – општи смјер, техничари рачунарства и програмирања и бравари – заваривачи.