КРЧМАР И САВИЋ ПОТПИСАЛИ ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ :: Semberija INFO ::

 

КРЧМАР И САВИЋ ПОТПИСАЛИ ПРОТОКОЛ О САРАДЊИ


У општини Лопаре данас је представљен Гаранти фонд Републике Српске, а директор Гарантног фонда Радивоје Крчмар и начелник општине Лопаре Радо Савић потписали су и протокол којим се дефинишу подручја међусобне сарадње.

Крчмар је рекао да је данас приликом представљања Гарантног фонда Српске појашњено како могу подржати фирме - од привредних друштава до пољопривредних газдинстава, прерађивачке индустрије и других.

"Фонд банкама даје гаранције и за нове фирме које почињу са радом, те за оне које проширују бизнис како би лакше радиле, обезбиједиле финансијска средства. Сарађујемо и са Инвестиционо-развојном банком Српске", рекао је Крчмар новинарима у Лопарама, напоменувши да Фонд настоји да на овај начин подржи фирме у производњи и извозу.
Он је оцијенио да је општина Лопаре сасвим одговарајућа за ова улагања као и за санацију посљедица ковида, те да се за помоћ може аплицирати преко сајта Фонда.

Крчмар је напоменуо да фонд подржава све фирме које хоће успјешно да послују.

Начелник општине Лопаре Радо Савић рекао је да ће овај протокол о сарадњи са Гарантним фондом користити свима који желе да уложе у ову општину, или и да они који су већ уложили и имају планове за даље, могу да се ослоне на Гарантни фонд Српске.

Он је напоменуо да општина Лопаре већ има фирме које Гарантни фонд подржава, те да се нада да ће их бити више.