ЗАПОСЛЕНИ ДОМА ЗДРАВЉА ОБАВИЛИ БЕСПЛАТНЕ ЉЕКАРСКЕ СИСТЕМАТСКЕ ПРЕГЛЕДЕ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „МИЛОШ ОБИЛИЋ“ НОВО НАСЕЉЕ ЈАЊА :: Semberija INFO ::

 

ЗАПОСЛЕНИ ДОМА ЗДРАВЉА ОБАВИЛИ БЕСПЛАТНЕ ЉЕКАРСКЕ СИСТЕМАТСКЕ ПРЕГЛЕДЕ ЗА ДЈЕЦУ ИЗ ФУДБАЛСКОГ КЛУБА „МИЛОШ ОБИЛИЋ“ НОВО НАСЕЉЕ ЈАЊА


За педесеторо дјеце, која тренирају у фудбал у клубу „Милош Обилић“ Ново насеље Јања, организовани су бесплатни систематски љекарски прегледи.

Прегледе, који су обавили запослени  Дому здравља Лопаре на челу са директором Желимиром Нешковићем, је организовала мјесна заједница Јања и фудбалски клуб „Милош Обилић“.

„Дом здравља Лопаре промовише здрав начин живота, као и свака јавна установа. Често спонзоришемо спортске догађаје и промоцију здравља, поготово код младих људи“, рекао је др Нешковић.

Он је новинарима саопштио да је на иницијативу Радослава Боровчанина, предсједника Савјета мјесне заједнице Јања, дошао са својом екипом из Дома здравља Лопаре како би дјеци олакшали љекарске прегледе, на начин да су допремили све потребне апарате и да је дошао потребан број љекара и медицинских сестара да бесплатно обаве систематске љекарске прегледе у просторијама клуба.

Радоoслав Боровчанин, предсједник Савјета мјесне заједнице Јања, је навео да је он заједно чланом Савјета мјесне заједнице Јања Љиљаном Станковић и суграђанком Драганом Дувњак дошао на идеју да се у просторијама клуба организују бесплатни прегледи. У организацији пргледа је учествовао и Данијел Филиповић, тренер фудбалског клуба „Милош Обилић“ и организатор фудбалског турнира за дјецу у склопу „Илинданских свечаности“, које су се десиле прије неколико дана.

„Савјет мјесне заједнице Јања стоји иза свих активности који се тичу спорта, културе, очување традиције, као и неких радова на инфраструктури“,  додао је Боровчанин.