У ПРИБОЈУ СВЕЧАНО ОТВОРEНИ XI „ДАНИ ДИЈАСПОРЕ“> Одржана 4. котлићијада :: Semberija INFO ::

 

У ПРИБОЈУ СВЕЧАНО ОТВОРEНИ XI „ДАНИ ДИЈАСПОРЕ“> Одржана 4. котлићијада


Начелник општине Лопаре Радо Савић је отворио XI „Дане дијаспоре“, након одржане 4. котлићијаде у Прибоју.
 
„Данашњим окупљањем неколико хиљада људи овдје у Прибоју смо отворили једанаесте  „Дане дијаспоре“ и имамо веома занимљиве садржаје у наредних седам дана“, истакао је Савић.

 
Он је позвао све људе добре воље, ако су могућности, да дођу у општину Лопаре као учесници или као гости манифестације која је стекла велики углед  широм Републике Српске, Србије и расејања. 
 
Окупљенима се обратио и Предсједник удружења Мајевичана у Швајцарској Владо Антић, са поруком да дијаспора неће заборавити родни крај.

 
Котлићијада у Прибоју, догађај, чији је организатор мјесна заједница Прибој, а покровитељ општина Лопаре привукао је рекордан број гостију и учесника.
 
„За котлићијаду се пријавило 65 екипа и то је највећи број до сада“, рекао је Горан  Тасовац, замјеник начелника општине Лопаре.
 
Он је навео да је „Прибојска котлићијада“ ушла у програм манифестације „Дани дијаспоре“, те да је у вечерњим сатима предвиђен забавни програм и концерт  Александре Младеновић.
 
Екипа „Брада“ из Бијељине је понијела побједнички пехар на овогодишњој „Прибојској котлићијади“. 
 
Друго мјесто на Прибојској котлићијади је освојила екипа Смолуће, а  треће мјесто је припало екипи „Шимаре 1“ из Прибоја.
 
Пехаре су уручили  протојереј- ставрофор Зоран Илић, парох прибојски  и Желимир Нешковић директор Дома здравља Лопаре.