ПЕД МАЈЕВИЦА: Републичка акција Тавна 2022 :: Semberija INFO ::

 

ПЕД МАЈЕВИЦА: Републичка акција Тавна 2022


Протеклог викенда наше друштво је било домаћин и организатор традиционалне републичке акције Тавна 2022.
Из године у годину ова акција привлачи све већи број планинара као и грађана са подручја општина Бијељина и Угљевик. Као и претходних година, трудили смо се да општине Бијељина и Угљевика представимо у најбољем свјетлу. Осмијеси на сликама као и сам број гостију говори да смо успјели у томе.



Припреме за дочек гостију су трајале данима, наши планинари су чистили и уређивали стазу, спремали наш дом као и околину дома за тродневну акцију. Како је већ традиција, сама акција је почела у петак 17.06. када су се наши планинари већ у јутарњим сатима бацили на припрему хране за госте, као и уређење простора за традиционалну журку уочи акције. Журка је почела већ у поподневним сатима и планинарско весеље и дружење је трајало до поноћи.
У суботу смо већ у 06:30 били спремни за дочек гостију.



Како смо и најавили у позивном писму, спремили смо двије стазе. На великој стази смо имали 82 планинарке и планинара а на малој 69. Сви учесници акције су успјешно и безбједно обишли наше стазе уз професионално и одговорно вођење од стране наших водича. Дакле, на стазама смо имали 151 планинара, било је ту наших петнаестак планинара који због обавеза на дому као и око припреме ручка за планинара нису могли ићи на стазу. Осим планинара, од петка до недјеље смо угостили наше драге пријатеље друштва који нису због обавеза могли ићи на стазу, тако да смо током викенда угостили преко 200 људи  чиме смо веома поносни. Угостили смо 13 планинарских друштава из Србије и БиХ.

Не треба ни напомињати да је све протекло у најбољем реду. Осмијеси, весеље, пјесма и позитивна енергија су заштитини знак планинарских акција, па тако и ове наше.

И на крају, планинарска друштва су изразито непрофитабилне организације, све ово би било тешко организовати да није било помоћи организација и појединаца. Њима дугујемо посебну захвалност јер знају шта значи друштвена одговорност, да треба помоћи оваквим акцијама гдје се шири позитивна енргија и промовишу општине Бијељина и Угљевик. Надамо се и апелујемо и на друге, прије свега фирме и предузећа која послују на нашим општинама, која живе од људи са ових општина, да помогну рад нашег друштва. А овај пут се захваљујемо онима који су то већ препознали:

Општина Угљевик, Туристичка организација Бијељина,Телрад, Еко маркети, Агромаркет, Сим company, Кабинет - Ведран Вуковић, Спектар дринк, Bodaxco, ЗПР Златно класје, Златан Модраковић, Мирослав Бокан, Блашко Росуљаш
који су нас финансијски подржали и омогућили да финансирамо трошкове ове акције и да не наплаћујемо котизацију учесницима акције.

Хвала и нашим дамама планинаркама на донацији у питама и колачима и хвала свим нашим члановима који су својим радом и ангажовањем допринијели да се ова акција успјешно реализује.

ВЕДРО

Планинарско-еколошко друштво Мајевица