ДЕЛЕГАЦИЈА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПОСЈЕТИЛА БРАТСКУ ОПШТИНУ У СЛОВЕНИЈИ :: Semberija INFO ::

 

ДЕЛЕГАЦИЈА ЛОКАЛНЕ ЗАЈЕДНИЦЕ ПОСЈЕТИЛА БРАТСКУ ОПШТИНУ У СЛОВЕНИЈИ


Foto
Поводом Дана општине Шмарје при Јелшах делегација општине Лопаре је посјетила ову братску општину у Републици Словенији.
 
„Манифестације посвећене Дану општине Шмарје трају два дана и ми смо данас обишли штандове на којима су изложена вина и други производи који су везани за овај крај, те имали сусрет са руководством општине и начелником Матијом Чакшом“, рекао је Миленко Ристић, предсједник Скупштине општине Лопаре.


 
Он је навео да је, након прекида од двије године због пандемије корона вируса, делегација општине Лопаре, коју поред њега чине начелник Одјељења за привреду и друштвене дјелатности Жељко Керовић и директор Дома здравља Лопаре Желимир Нешковић, поново у посјети братској општини у Словенији.


 
„Радује ме да је општина Шмарје при Јелшах, као и општина Лопаре забиљежила изузетне резултате на пољу инфраструктуре и подизања животног стандарда у овом тешком периоду. Такође су остварени добри резултати на пољу приступних фондова Европске уније, што ће нам бити добар примјер како се они користе када се буду отворили за нас, а договорена је и културна сарадња“, нагласио је Ристић.