ЛОПАРЕ: ПРИЗНАЊЕ ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ПРИЗНАЊЕ ЛОКАЛНОЈ ЗАЈЕДНИЦИ НА НОВОСАДСКОМ САЈМУ


На 89. међународном пољопривредном сајму у Новом Саду општина Лопаре је награђена признањем „Најуспјешније локалне заједнице у подстицању агробизниса“, које је уручено начелнику ове локалне заједнице на „Вечери шампиона“.
Према ријечима генералног директора Новосадског сајма Слободана Цветковића ове године су на манифестацији присутни излагачи из 21. земље, а међу њима као нове земље се појављују Ангола и Мароко.
„Дио излагача из дијела свијета гдје је ратна криза је изостао, значи Украјина, Русија и Бјелорусија“, саопштио је Цветковић.


Начелник општине Лопаре Радо Савић је изразио захвалност организаторима сајма што су препознали напоре једне мале локалне заједнице и што су Лопаре нашле своје мјесто на еминентној манифестацији.
„Општина Лопаре има одличне предуслове за развој пољопривреде, нарочито воћарства и имамо велике помаке у том правцу, а такође је планирано подизање нових засада шљиве као и прерађивачких капацитета“, рекао је Савић новинарима.
Он је истакао да локална заједница на чијем је челу има изузетне климатске и географске услове за развој воћарства и да ће се то искористити, те да је сајамска награда само подстицај на томе путу гдје се треба потпуно афирмисати.
Поред Лопара исто признање су освојиле још три локалне заједнице и то Требиње из Републике Српске, те Сомбор и Кикинда из Србије.
Земља партнер овогодишње сајамске манифестације, која траје од 21. до 27. маја, је Мађарска.