СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОПАРАМА :: Semberija INFO ::

 

СТАБИЛНА ЕПИДЕМИОЛОШКА СИТУАЦИЈА У ЛОПАРАМА


Када је у питању пандемија вируса корона, закључно са данашњим даном на подручју општине Лопаре су евидентирана 52 лица под епидемиолошким надзором, 33 је позитивно на корона вирус, са лакшом клиничком сликом док се троје пацијената налази на лијечењу у ковид одјељењу болнице „Свети врачеви“ у Бијељини.

Према ријечима директора ЈУ Дом здравља Лопаре, др Желимира Нешковића епидемија корона вируса на подручју општине Лопаре је под контролом јер се епидемиолошко стање слично данашњем понавља уназад тридесетак дана.
 
-Све службе Дома здравља раде пуним капацитетима. Процес вакцинације несметано тече гдје морам истаћи да смо задовољни одзивом наших суграђана. До сада смо вакцинисали 2.850 грађана са обје дозе. То је негдје око 40% пунољетних грађана који живе на подручју општине Лопаре. Упоређујући ове податке са подацима из других општина могу рећи да смо по проценту вакцинисаних међу најбољим локалним заједницама на подручју Републике Српске“, рекао је за „Семберија ИНФО“ др Нешковић наглашавајући важност добре промотивне кампање коју је у претходном периоду реализовао Дом здравља Лопаре на плану објашњавања важности вакцинације као начина борбе против корона вируса.

У Дому здравља у Лопарама се приводе крају припремне радње за вакцинацију против сезонског грипа. Почетак вакцинације је планиран за крај октобра или прву седмицу новембра, а вакцина ће бити довољно.


Семберија инфо - И. Гутић
Фото - Д. Гаврић