ЛОПАРЕ: ДОНАТОРСКИ СКУП ЗА ИЗГРАДЊУ КУЋЕ СТАРИЦИ СЛАВКИ СИМИЋ ИЗ ТОБУТА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ДОНАТОРСКИ СКУП ЗА ИЗГРАДЊУ КУЋЕ СТАРИЦИ СЛАВКИ СИМИЋ ИЗ ТОБУТА


У Мачковцу код Лопара одржан је донаторски скуп гдје су прикупљана средства за изградњу куће старици Славки Симић из Тобута.
Учесницима скупа је приказан видео прилог Ју тјуб канала „Жива истина“, о тешком животу старице из Тобута, који је у јавности изазвао велику пажњу.


Начелник општине Лопаре Радо Савић је саопштио да је, након прегледаног видео-прилога, на коме је аутор добро приказао услове у којима старица живи, одлучио да покрене кораке за изградњу куће прије зиме.
„Општина је додијелила локацију, израђено је идejно рјешење куће коју ће користити Славка Симић док је жива, а касније та кућа остаје у влсништву општине за сличне случајеве“, изјавио је Савић.


Иницијативи су се одазвали бројни појединци, носиоци привредног, културног и вјерског живота општине Лопаре и шире регије.
„Подржавам ове хумане ствари, увијек се одазивам на то и битно је да нас што више учествује у томе“, рекао је приведник из Брчког Марко Панић.
Винко Стјепић привредник из Дријенче је изразио наду да ће се заједничким снагама баки из Тобута направити кућа и позвао да се друштво, на сличан начин, укључи и помогне и другим особама које имају сличне проблеме и јако тешко живе.


„Дом здравља Лопаре се прикључио овој акцији, гдје су људи препознали муке баке Славке и њен проблем са стамбеним објектом“, изјавио је Желимир Нешковић, директор здравствене установе у Лопарама.
За изградњу куће неопходно је сакупити 25 000 КМ, а на данашњем скупу прикупљено је 5000 КМ.