ЛОПАРЕ: ВАНРЕДНЕ МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 1. ФЕБРУАРА :: Semberija INFO ::

 

ЛОПАРЕ: ВАНРЕДНЕ МЈЕРЕ ПРОДУЖЕНЕ ДО 1. ФЕБРУАРА


Општински штаб за ванредне ситуације општине Лопаре одржао је данас сједницу на којој је констатовано да је епидемиолошка ситуација на подручју општине Лопаре стабилна и под контролом.
 
Тренутно је под епидемиолошким надзором 16 лица, од чега је 10 лица позитивно на вирус корона и 2 на болничком лијечењу.
 
На сједници су потврђене и продужене епидемиолошке мјере које је донио Републички штаб за ванредне ситуације до 01. фебруара, а које се односе на:
-забрану јавног окупљања у групи од 50 лица,
-организовање музике уживо у угоститељским објектима за смештај, исхрану и пиће,
-сва приватна окупљања у групи од 10 лица (свадбе, крштења, рођендани, прославе и други породични скупови сличне природе).
-ограничење рада угоститељских објеката од 06,00 до 22,00 часа,
организовање спортских такмичења без присуства публике, као и предузимање других мјера усмјерених за спречавање ширења ЦОВИД-19 до 01.02.2021. године.
 
Такође, обавезују се грађани да на отвореном и у затвореном простору носе заштитну маску и одржавају заштитне мјере физичког растојања од два метра, у затвореним просторима, поред ношења заштитне маске и одржавања физичког растојања од два метра да се придржавају и упутства Института за јавно здравсто Републике Српске, у зависности од дјелатности која се обавља.
 
И поред стабилније ситуације Општински штаб апелује на све грађане и привредне субјекте са подручја општине Лопаре да се придржавају свих мјера прописаних од стране надлежних органа, у циљу заштите здравља становништва наше Општине и смањења последица пандемије.