ЉЕКАР ИЗ ЛОПАРА ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ САРАДНИК ЗА МЕДИЦИНСКА ПИТАЊА ЊЕМАЧКЕ КОМПАНИЈЕ :: Semberija INFO ::

 

ЉЕКАР ИЗ ЛОПАРА ЖЕЛИМИР НЕШКОВИЋ САРАДНИК ЗА МЕДИЦИНСКА ПИТАЊА ЊЕМАЧКЕ КОМПАНИЈЕ


Прилер, Нешковић и Којадиновић
Љекар из Лопара Желимир Нешковић постао је данас стручни сарадник за медицинска питања њемачке компаније за испитивање ваздуха и воде "Доматек" из баварског града Милдорф, чији је сувласник Мирослав Којадиновић поријеклом из Републике Српске.

Након што је сарадња озваничена, већински власник "Доматека" Роберт Прилер рекао је да ова компанија своја испитивања проширује и на медицински сектор за ковид 19, у чему ће им Нешковић помоћи.

Нешковић и Којадиновић

Сувласник компаније Мирослав Којадиновић изразио је увјерење да ће сарадња са Нешковићем, која траје већ годинама у области здравства, бити плодоносна и у испитивању вируса корона.

Нешковић је рекао  да успјешна њемачка компанија "Доматек" оснива медицински сектор који ће се приоритетно бавити инфективним болестима, у првом плану вирусом корона.

"Задовољство ми је да ова компанија улази на подручје Републике Српске, БиХ и земаља западног Балкана, јер су њени досадашњи резултати изузетни и допринијеће побољшању пружања здравствених услуга у региону", оцијенио је Нешковић.

Нешковић, који је директор Дома здравље Лопаре, најављује да ће "Доматек" донирати овој здравственој установи апарат за брзо тестирање антигена на вирус корона и одређену количину тестова.

Општина Лопаре