ПДП БРЧКО ПРЕДЛАЖЕ ДА 9. МАЈ – ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ И ДАН ЕВРОПЕ БУДЕ ЗВАНИЧНИ ПРАЗНИК И У БРЧКО ДИСТРИКТУ :: Semberija INFO ::

 

ПДП БРЧКО ПРЕДЛАЖЕ ДА 9. МАЈ – ДАН ПОБЈЕДЕ НАД ФАШИЗМОМ И ДАН ЕВРОПЕ БУДЕ ЗВАНИЧНИ ПРАЗНИК И У БРЧКО ДИСТРИКТУ


Предједник ПДП Брчко Синиша Голић најавио је данас да ће Партија демократског прогреса предложити допуну Закона о празницима Брчко дистрикта, којом би се 9. мај Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, уврстио као званичан празник Брчко дистрикта.

„Широм Европе 9. мај се обиљежава као Дан побједе над фашизмом и Дан Европе, у знак сјећања на завршетак Другог свјетског рата у Европи 1945. године и почетак стварања Европске уније пет година касније. Данас се и у Републици Српској и у Федерацији БиХ  овај дан обиљежава као званични празник. ПДП-у је одавно постало јасно да је Европска унија наш природан избор. Ми смо одабрали европски начин живота у намјери да дистрикт Брчко, као и БиХ буде дио породице Европске уније, рекао је Синиша Голић, предсједник ПДП Брчко и посланик у Скупштини дистрикта.

„Зато ћемо већ следеће седмице у скупштинску процедуру упутити допуну Закона о празницима Брчко дистрикта по хитној процедури, како би 9. мај постао званичан празник и на подручју Брчко дистрикта“ нагласио је предсједник Голић.

Ово ће бити још један званични корак нашег опредјељења да демократију и владавину права учинимо јачом, привреду снажнијом, те друштво праведнијим, закључио је Голић.

Семберија инфо (В.З.)