ГРАДОНАЧЕЛНИК БРЧКО ДИСТРИКТА СИНИША МИЛИЋ: КРИЗНИ ШТАБ ДО САДА ДОНИО НИЗ МЈЕРА И НАРЕДБИ У СКЛАДУ С ПРЕПОРУКАМА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК БРЧКО ДИСТРИКТА СИНИША МИЛИЋ: КРИЗНИ ШТАБ ДО САДА ДОНИО НИЗ МЈЕРА И НАРЕДБИ У СКЛАДУ С ПРЕПОРУКАМА


Градоначелник и командант Кризног штаба Брчко дистрикта БиХ Синиша Милић,  истакао је да је Кризни штаб до сада донио низ мјера и наредби у складу с препорукама с циљем да се предуприједи ескалација епидемије. 

-Низ превентивних мјера је донесен у претходном периоду, али као одговорна власт ми разрађујмо и ситуацију шта треба да предузмемо у случају сценарија да се појаве лица заражена корона вирусом. У том смислу смо на основу искустава из окружења, а уважавајући понуду Предсједништва БиХ, односно Вијећа министара БиХ упутили позив Оружаним снагама БиХ за постављање шатора на простору Брчког. Та локација би требало да буде стадион Фудбалског клуба „Јединство”. Требало би да се дјелује хитно и ургентно. У њему ће лица која улазе на простор Брчког из других земаља имати одређену 14-дневни карантин, уз могућност продужетка од још 14 дана”, додао је Милић и истакао да очекује позитиван одговор Оружаних снага.

-Поучени искуствима других правимо три прстена у смислу, да тако кажем, одбране од корона вируса. Истовремено смо дали налог да се изнађе још један објекат гдје би била измјештена лица из карантина уз минималну медицинску његу за која се оправдано сумња да имају вирус, а лакше су клиничке слике. И наравно постоји оно што су већ урадили у ЈЗУ, а то је да су оспособили болничке капацитете за теже и најтеже случајеве уколико до тога дође. Чинимо све да ризик од појаве вируса сведемо на најмању могућу мјеру”, нагласио је Милић.

портал Семберија инфо (О.Стјепановић)