Форум жена ПДП-а: Иницијатива Пинк паркинг :: Semberija INFO ::

 

Форум жена ПДП-а: Иницијатива Пинк паркинг


Жене чине половину становништва, а њихов допринос друштву је немјерљив: жене граде и јачају заједнице у којима живе те је њихов ангажман уткан у сваку пору друштвеног живота. Упркос томе, њихов допринос често остаје невидљив. Требало би да смо еволуирали до те границе да о правима жена не причамо само осмог марта, него да се само сјећамо како и зашто је тај дан важан, а жене да живе животе, срећне и задовољне.

С тим у вези ми из Форум жена ПДП Брчко смо одлучиле да поводом празника 8. марта покренемо једну иницијативу симболичног назива „Пинк паркинг“, аналогно пинк тракицама као симболу подрше обољелима. 
Ријеч је о обезбјеђивању бесплатних паркинг мјеста за све обољеле од карцинома дојке (и карцинома уопште).
За град као што је Брчко дистрикт пар паркинг мјеста обојених у пинк боју је заиста симболичан гест, а тиме бисмо били први примјер те позитивне праксе у регији.
Показали бисмо да цијеле године водимо бригу о овој јако осјетљивој категорији људи, како би несметано обављали свакодневне активности. 

Данас ћемо нашим суграђанкама честитати надолазећи празник подјелом цвијећа и симболичних поклона, а главни циљ нам је скренути пажњу на ову иницијативу и подсјетити суграђанке да смо се некако, борећи се за равноправност, удаљиле једне од других. 
Ми смо те које прије свега морамо остати јединствене и борбу за равноправност не схватати као ривалитет, неко као једнаке шансе за све.
Након подјеле цвијећа ми ћемо наш Захтјев поднијети у ЈП „Путеви Брчко“ д.о.о. и надати се позитивном одговору.

​Срећан нам свима 8. март!