Скeнлан и Коч у Брчком о пројектима економског развоја Дистрикта :: Semberija INFO ::

 

Скeнлан и Коч у Брчком о пројектима економског развоја Дистрикта


Фото: Фена
Супервизор за Брчко Мајкл Скенлан и амбасадор Републике Турске у БиХ Халдун Коч посјетили су Брчко и разговарали с локалним званичницима о пројектима који би могли гарантовати економски развој Брчко дистикта БиХ.

- Наша жеља је да Брчко дистрикт има конкретне пројекте који могу утицати на просперитет, на прилике, на живот грађана Брчког. Ми смо овдје дошли с представницима Зират банке који са својим пројектима дају допринос овој идеји – изјавио је амбасадор Коч приликом посјете Брчком.

Он је истакнуо да је политичка стабилност предуслов за економски раст, а с друге стране, и инвестиције и стабилан раст економије доприносе политичкој стабилности у било којој земљи.

Турски амбасадор изразио је задовољство што се Брчко налази на траси аутопута Сарајево-Београд те вјерује да ће и то допринијети бржем развоју ове локалне заједнице.

Супервизор за Брчко Мајкл Скенлан казао је, приликом обиласка брчанске Луке, да међународна заједница и њени партнери сматрају да је Брчко важна локација не само због Луке која може осигурати да се врати просперитет, него и што може осигурати да се брже проводе активности у вези са извозом роба из БиХ.

Скенлан је такође изразио увјерење да ће се убрзати активности у вези са реконструкцијом моста на Сави на граничном прелазу Брчко-Гуња.

​otisak.ba