БРЧКО: Влада Дистрикта усвојила Стратегију за младе за период 2022–2026. :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Влада Дистрикта усвојила Стратегију за младе за период 2022–2026.


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине је на данашњој одржаној 85. редовној сједници усвојила Нацрт одлуке о усвајању приједлога Стратегије за младе Брчко дистрикта БиХ за период 2022–2026. године којег је предложило Одјељење за стручне и административне послове.

Како је наведено, Стратегија за младе Брчко дистрикта БиХ за период 2022–2026. године представља стратешки документ намијењен бољем положају младих у Брчко дистрикту БиХ као и ефикасним управљањем постојећим и новим ресурсима ове административне јединице. Циљ ове стратегије је да се унаприједи положај младих, омладинског сектора и омладинских организација као и однос власти и младих те садржи свеобухватан приступ изградњи социјалних, економских, образовних, културних и других услова за трајну добробит младих и њихово активно и одговорно учешће у друштвеној заједници у којој живе.

Такође, на приједлог истог одјељења, одобрен је Нацрт закона о измјенама и допунама Закона о мјесним заједницама у Брчко дистрикту БиХ.

На приједлог Одјељења за јавне послове, Влада је усвојила Закључак о давању сагласности за издавање грађевинске дозволе Јавном предузећу „Путеви Брчко“ Брчко дистрикта БиХ за изградњу кружног тока на локацији „Куглана“, која обухвата укрштања Булевара мира и улица: Узуновића, Јосипа Јураја Штросмајера и крака улице Светог Саве.


Влада Брчко дистрикта БиХ