Брчко: Одобрен Програм утрошка средстава донација спортским клубовима :: Semberija INFO ::

 

Брчко: Одобрен Програм утрошка средстава донација спортским клубовима


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одржала је данас 25. ванредну сједницу, приликом које је усвојена Одлука о одобравању Програма утрошка средстава донација спортским клубовима у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу по јавном позиву. Корисници средстава по овом Програму су: ФК „Избор“, ФК „Горњи Рахић“, КМФ „Бели анђео“, Мушки рукометни клуб „Локомотива“ Брчко, ФК „Омладинац Поточари“, Таекwондо клуб „Брчко“, ЖОК „Бимал-Јединство“, ОСК „Талент“, ФК „Илићка 01“, КМФ „Брчко Здравље“ и ФК „Посавина Брод“.
 
Уједно, усвојена је Одлука о Програму утрошка средстава донација за непрофитне организације из области спорта и културе, у Одјељењу за привредни развој, спорт и културу, по Јавном позиву за корисника Центар за археолошка и етнографска истраживања „Неолит“ Брчко.
 
На приједлог Одјељења за јавну сигурност усвојена је Одлука о одобравању Програма утрошка средстава за финансирање и суфинансирање пројекта удружења од јавног интереса у Одјељењу за јавну сигурност за 2022. годину у укупном износу од 100.000,00 КМ. Сврха програма је финансирање пројеката којима се развија брзи одговор на природне и друге несреће, унапређује сарадња са невладиним организацијама у области заштите и спасавања и побољшање ефикасног одговора на несреће кроз сарадњу органа и институција Брчко дистрикта Босне и Херцеговине и невладиних организација.
 
Такођер, Влада је одобрила додјелу новчаних средстава за финансирање и суфинансирање пројекта од јавног интереса у Одјељењу за јавну сигурност за 2022. годину, у укупном износу од 86.902,00 КМ, и то за: УГ Ватрогасно друштво „Слободна зона“ Маоча, Брчко за пројекат “Набавка опреме 2022 ”, Црвени криж/крст Брчко дистрикт за пројекат :“Набавка шатора“, Горска служба спашавања за пројекат:„Јачање капацитета ГСС за активније учешће у локалној заједници“, Ауто мото клуб „4x4“ Брчко за пројекат “Јачање капацитета удружења у сврху опће друштвене безбједности“, Наутички клуб „Моја лађа“ за пројекат “Грађани у служби безбједности ”, Ватрогасно друштво Горњи Рахић за пројекат “Поплава и пожари ”, Ватрогасно друштво „Свети Флоријан“ за пројекат “ Заштитимо нашу средину ”, Ватрогасно друштво Брчко за пројекат “Ватрогасац – Спасилац ИИ“, УГ „X Центар“ за пројекат “Суочимо се с природом – Побједимо непогоде”, НВО Посавина без мина за пројекат:“Јачање техничке опремљености организацији за спровођење теренске активности у циљу ефикаснијег и транспарентнијег управљања деминираног земљишта на подручју Брчко дистрикта“, те Форум младих за демократију за пројеката “Опремљеношћу до опште сигурности“.
 
Усвојен је приједлог Одјељења за комуналне послове који се тиче додјеле капиталне донације ЈП „Комунално Брчко“, за изградњу НН мреже од „Биљане“ према Кљеновцима у МЗ Маоча у износу од 15.000,00 КМ као и донација за изградњу дијела водоводне мреже у МЗ Грбавица у висини од 20.000,00 КМ.
 
На приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду усвојен је Цјеновник шумских производа на подручју Брчко дистрикта БиХ као и Одлука о усвајању Главног оперативног плана одбране од поплава Брчко дистрикта за 2023. годину.