Усвојена Стратегија развоја пољопривреде и руралних подручја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. година :: Semberija INFO ::

 

Усвојена Стратегија развоја пољопривреде и руралних подручја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. година


Данашњу 84. редовну сједницу Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине започела је усвајањем приједлога Одјељења за привредни развој, спорт и културу, а који се тиче текућег трансфера и Програма утрошка средстава с циљем спровођења статистичких активности од искључивог интереса за Брчко дистрикт БиХ, које спроводи Агенција за статистику БиХ.
 
Тиме је одобрен трансфер од 100.000,00 КМ Министарству финансија и трезора БиХ, у сврху спровођења интеграције Бироа за статистику Брчко дистрикта БиХ у Агенцију за статистику БиХ у смислу преузимања послова, опреме, финансијских средстава и запослених Бироа за статистику.
 
На приједлог истог одјељења усвојена је Одлука о додјели средстава донација Одјељења за привредни развој, спорт и културу за 2022. године у укупном износу од 28.500,00 КМ. Средства ће бити додијељена Удружењу логистичара Trans logistic Брчко дистрикт БиХ за реализацију пројекта под називом „Побољшање услова царињења и протока роба у Брчко дистрикту БиХ”, Синдикату Брчко дистрикта БиХ за реализацију пројекта под називом „Заједно до бољих права”, те Удружењу послодаваца Брчко дистрикта БиХ за реализацију пројекта под називом „Унапређење пословног окружења”.
 
Влада је усвојила Одлуку о додјели средстава за финансирање и суфинансирање програма односно пројеката од јавног интереса у Одјељењу за европске интеграције и међународну сарадњу за 2022. године у укупном износу од 35.174,00 КМ.
 
Средства се додјељују Удружењу за развој потенцијала дјеце и младих „Растимо“, за програм/пројекат „Школа као сигурно мјесто – пилот пројекат”, Удружењу Арт Центар Анката, за програм/пројекат „Школа животних вјештина”, Удружењу грађања „Демос, за програм/пројекат „Знање у служби развоја заједнице по стандардима Европске уније”, Удружењу „Прони” Центар за омладински развој за програм/пројекат „Be Well Digital”, Удружењу младих „Трка за живот“ за програм/пројекат „Разбијање митова предрасуда о ЕУ“ те Удружењу грађана „Сектор“ за програм/пројекат „Промоција програма једногодишњег школовања ученика из Брчког у земљама ЕУ (размјена ученика средњих школа)”.
 
Такође, на приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду усвојена је Стратегија развоја пољопривреде и руралних подручја Брчко дистрикта БиХ за период 2021–2027. година. Ради се о стратешком документу којим ће се дати јасне смјернице активности и приоритетни правци дјеловања у домену руралног развоја и пољопривредно-прехрамбеног сектора, а који је настао у оквиру ФАО пројекта „Подршка припреми израде Стратегије развоја пољопривреде и руралних подручја Брчко дистрикта".