ЧЕЛНИЦИ ВЛАДЕ ДИСТРИКТА УПРИЛИЧИЛИ ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ САМСУНА – ГРАДА ПОБРАТИМА ИЗ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ :: Semberija INFO ::

 

ЧЕЛНИЦИ ВЛАДЕ ДИСТРИКТА УПРИЛИЧИЛИ ПРИЈЕМ ЗА ДЕЛЕГАЦИЈУ САМСУНА – ГРАДА ПОБРАТИМА ИЗ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ


Foto
Градоначелник Брчко дистрикта БиХ уприличио је данас у Градској вијећници пријем за делегацију града Самсуна на челу са градоначелником Самсуна Мустафом Демиром, у којој су били и представници Градске управе те Привредне коморе Самсуна.

Састанку су присуствовали и замјеник градоначелника Дистрикта Анто Домић, главни координатор Владе Жељко Антић, шеф Одјељења за комуналне послове Мајазудин Вехабовић, шеф Одјељења за привредни развој, спорт и културу Перо Гудељевић, шеф Одјељења за пољопривреду, водопривреду и шумарство Миленко Нинковић, те савјетник градоначелника Есад Атић.

Градоначелник Демир је током састанка упознат са потенцијалима Брчко дистрикта БиХ како у културном тако и у привредном аспекту те је исказан интерес за  могућност  улагања као вид привредне сарадње између Брчко дистрикта БиХ и града Самсуна.

Градоначелник Брчко дистрикта БиХ Есед Кадрић је на конференицији за новинаре организованој поводом тродневне посјете делегације Самсуна Брчко дистрикту БиХ  изразио задовољство због узвратне посјете градоначелника Демира те делегације Градске управе и Привредне коморе Самсуна, казавши да је дошло вријеме за конкретну реализацију потенцијалних пројеката.



„Ми смо анализирали досадашњу сарадњу и потенцијале које Брчко у овом тренутку нуди, од успоставе Бесцаринске зоне до ревитализације брчанске Луке која може бити у функцији директне везе преко ријеке Саве до Црног мора, између Брчког и Самсуна. Ова је посјета јако важна за нас с обзиром да смо се данас сусрели и са представницима компаније Бимал и Боснаплод. Такође је отворена могућност заједничких инвестиција у области текстилне индустрије и проналаском локалних партнера који би били подршка инвеститорима из Турске“, нагласио је градоначелник Кадрић.

 Градоначелник града Самсуна Мустафа Демир изразио је захвалност и задовољство због срдачног пријема и посјете Дистрикту истакнувши жељу за остварењем плодне сарадње у области  трговине, али и производње, посебно текстила.

 „Данас смо сазнали да се у Брчко дистрикту БиХ налази лука на ријеци Сави, која је од великог значаја и представља повезницу са Црним морем, а наш град се свакако налази на његовим обалама. У Брчком видимо потенцијал не само за текстилну производњу него и многе друге потенцијале, а поготово нам је важан географски положај Дистрикта за пословање ка Европи. Главна тема наше посјете је било питање сарадње у привредном развоју и надамо се да ћемо уз пуно труда који је свакако потребан остварити све“, рекао је градоначелник Самсуна Мустафа Демир.

 Градоначелник Демир је додао да је Брчко веома важно те да је потребна добра стратегија и пуно снаге за остваривање било каквог даљег корака.

 Градоначелник Кадрић је гостима уручио производе наших локалних произвођача „Бриж“ д. о. о и „Mingos-coffee“ д. о. о.