БРЧКО: Влада Дистрикта издваја новчану помоћ за Општину Челић :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Влада Дистрикта издваја новчану помоћ за Општину Челић


На одржаној 59. редовној сједници Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине одобрила је на приједлог Одјељења за пољопривреду, шумарство и водопривреду, Одлуку о одобравању Програма самозапошљавања у пољопривреди на подручју Брчко дистрикта БиХ у 2022. години, чија је сврха допринос развоју пољопривреде Дистрикта, у виду финансијске подршке за лица која желе започети или су започела пољопривредну производњу.
 
Критеријуми на основу којих ће се вредновати поднесене апликације су, између осталог, значај пројекта и његов допринос побољшању услова за развој, допринос пројекта стварању услова за запошљавање и могућност додатног запошљавања у наредне двије године, као и одрживост пројекта.
 
На приједлог Одјељења за здравство и остале услуге Влада усвојила је Одлуку о усвајању Програма утрошка средстава за додјелу текућег трансфера за јавне фондове Фонду здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ у сврху лијечења специфичних болести ван Дистрикта, по препоруци Комисије ФЗО, чије лијечење није могуће у ЈЗУ „Здравствени центар Брчко“ Брчко дистрикт БиХ, нити у здравственим установама окружења са којима ФЗО Брчко дистрикта БиХ има уговор.
 
Усвојена је Одлука о одобравању донације и усвајања Програма утрошка средстава за текуће донације мјесним заједницама на подручју Брчко дистрикта БиХ за 2022. годину, коју је предложило Одјељење за стручне и административне послове. Поменутом одлуком одобравају се донације у сврху подмиривања текућих трошкова, у виду комуналних трошкова, трошкова администрације, пореза, такси и других трошкова неопходних за несметан рад мјесне заједнице.
 
Влада Дистрикта је на сједници одобрила приједлог Дирекције за финансије Дистрикта о издвајању новчаних средстава у износу од 50.000,00 КМ за помоћ Општини Челић, због штете настале усљед поплава.
 
             
Влада Брчко дистрикта БиХ