БРЧКО: Одобрен Нацрт закона о енергетској ефикасности :: Semberija INFO ::

 

БРЧКО: Одобрен Нацрт закона о енергетској ефикасности


Влада Брчко дистрикта Босне и Херцеговине на јучерашњем другом наставку 57. редовне сједнице одобрила је Нацрт закона о енергетској ефикасности у Брчко дистрикту БиХ.

Сврха овог закона је остваривање циљева одрживог енергетског развоја, смањење негативних утицаја на средину из енергетског сектора, побољшање безбједности снабдијевања енергијом, задовољавање потреба потрошача енергије и испуњавање међународних обвеза БиХ у подручју смањења емисије стакленичких плинова и то подстицањем мјера енергетске ефикасности у свим секторима потрошње енергије.

Влада је започела и 58. редовну сједницу на којој је разматрала и сет закона који се односе на плате и накнаде предложене од клубова посланика Скупштине Брчко дистрикта БиХ (ХДЗ, СНСД и СДА) као и Нацрт закона о измјенама и допуни закона о порезу на доходак.

Чланови Владе усвојили су и Приједлог одлуке о утврђивању радних мјеста у Одјељењу за јавну безбједност на којима се стаж осигурања рачуна у увећаном трајању, Приједлог одлуке о утврђивању радних мјеста у Одјељењу за јавну безбједност на којима се стаж осигурања рачуна у увећаном трајању (ПИО Републике Српске), Приједлог одлуке о именовању члана радне групе при Министарству цивилних послова, Комисији за деминирање, Центру за уклањање мина, за израду измјена и допуна стандарда за уклањање мина и НУС-а у БиХ, Приједлог одлуке о именовању представника Дистрикта за учествовање у пројекту „Јачање институционалних капацитета у области слободе изражавања и информисања у БиХ (ЕФЕX), Приједлог одлуке о утврђивању дефицитарних занимања за школску 2022/2023. годину, Приједлог одлуке о давању сагласности на приједлог одлуке о измјенама и допунама организационог плана Одјељења за стручне и административне послове и Приједлог закључка о давању сагласности на приједлог одлуке о измјенама и допунама Организационог плана Канцеларије градоначелника Брчко дистрикта БиХ.

Влада је на сједници одобрила Смјернице за израду нацрта одлуке о успостављању регистра о додијељеним средствима за текуће донације и финансирање и суфинансирање програма и пројеката од јавног интереса удружења, фондација, других правних и физичких лица на основу јавног позива у Дистрикту и Смјернице за израду нацрта одлуке о уплатним рачунима прихода буџета и фондова Брчко дистрикта БиХ, начину уплаћивања тих прихода и начину и роковима извјештавања корисника прихода.     

Влада је примила к знању Информацију у вези са иницијативом за измјене споразума о социјалном осигурању са Републиком Аустријом и Републиком Хрватском у погледу уврштавања Фонда здравственог осигурања Брчко дистрикта БиХ као тијела за везу за здравствено осигурање и здравствену заштиту, Информацију на захтјев скупштинског посланика Абдулаха Иљазовића као и Информацију о статусу налога за израду докумената просторног планирања и израду пројектне документације запримљених до 1. 6. 2022. године с процјеном рокова и капацитета за завршетак истих.


Влада Брчко дистрикта БиХ