Градоначелник обишао новоотворену фирму за производњу медицинске опреме у Брчком :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник обишао новоотворену фирму за производњу медицинске опреме у Брчком


Градоначелник Брчко дистрикта Босне и Херцеговине Есед Кадрић данас је у кругу бивше фабрике „Тесла“ у Брчком обишао новоотворену фирму „БТС“ која се бави производњом медицинске опреме.

Градоначелник је казао да је отварање „БТС“ фирме из Аранђеловца из Републике Србије у Брчком показатељ да је Дистрикт погодна дестинација за улагање.

„Радује ме да смо у прилици да традицију текстилне индустрије у Брчком поново оживимо, да на неки начин радну снагу ангажујемо са нашег Завода за запошљавање и ово је само једна у низу од инвестиција које подстичу производна радна мјеста. Ми ћемо наставити са подршком пословној заједници и радујемо се да мјере које Влада Брчко дистрикта БиХ предузима, посебно у развоју малих и средњих предузећа, добија своје контуре и позитивно усмјерење“, казао је Кадрић истичући да највећа заслуга за реализацију ове инвестиције припада савјетнику градоначелника Дистрикта Милошу Станкићу.


Власник фирме „БТС“ из Аранђеловца, Србија, Бојан Томић казао је да је Дистрикт за улагања стратешки добра позиција.

„Положај града Брчко нам итекако одговара. Ту су и субвенције које даје Влада, а такође и једна од битних ствари јесте што Дистрикт има доста квалитетне радне снаге. „БТС“ искључиво производи медицинске униформе и овдје се раде само два производа – блуза и панталоне. Тренутно имамо 17 радника. У простору у којем се сада налазимо можемо имати до 25 запослених у смјени што значи да можемо имати укупно 50 радника и надамо се да ћемо то достићи. Наш примарни циљ за неку даљу будућност је отварање према Европској унији“, казао је Томић.


​Влада Брчко дистрикта БиХ