ДР АЛЕКСАНДРА РАДОЈЧИЋ: ТЕСТИРАЊЕ ГРАЂАНА, ОБАВЉА СЕ НЕСМЕТАНО :: Semberija INFO ::

 

ДР АЛЕКСАНДРА РАДОЈЧИЋ: ТЕСТИРАЊЕ ГРАЂАНА, ОБАВЉА СЕ НЕСМЕТАНО


Тестирање на вирус корона у Бијељини, обавља се и даље у складу са епидемиолошком процјеном и протоколима. Узорци се шаљу у Институт за јавно здравство Републике Српске, а инфектолог др Александра Радојчић је на конференцији за новинаре нагласила да се за пацијенте којима је потребно болничко лијечење, врши тестирање брзим тестовима.

Она је додала да је јутрос, 13. јула, у Институт за јавно здравство РС, послато 19 узорака, а свакодневно се тестира између 50 и 100 људи. На питање новинара, да ли међу позитивним особама има и дјеце, др Радојчић је рекла да међу 160 активних случајева вируса корона има двоје дјеце од шест и осам година, која имају добру клиничку слику без симптома и тегоба.

У болничком карантину је 14 пацијената са средње тешком клиничком сликом и за сада су стабилни, а до сада је на вирус корона у граду тестирано 1.926 људи. Др Радојчић је, такође, изјавила да су здравствени радници, који су били позитивни на вирус корона, на првом ретесту негативни, а данас је урађен и други ретест, те да се очекује да ће се вратити на посао у наредних пет до седам дана.

- Апелујем на све нас да користимо маске, држимо препоручену физичку дистанцу и да редовно перемо и дезинфикујемо руке. Такође, свако окупљање са већим бројем људи води нас све у велики ризик, тако да апелујем да се не опуштамо, како бисмо имали под контролом епидемиолошку ситуацију“, поручила је др Радојчић.


Семберија инфо