ИМАМО ДОВОЉНО ТЕСТОВА :: Semberija INFO ::

 

ИМАМО ДОВОЉНО ТЕСТОВА


Помоћник директора за медицинска питања Болнице „Свети врачеви“ др Микајло Лазић, одржао је конференцију за новинаре и истакао да болница има довољно тестова и сви који треба да буду тестирани се и тестирају.

-Тестирају се и сви контакти заражених, што омогућава рану изолацију и тренд опадања новозаражених, јер смо имали дане са 39, 25 и 10 нових случајева“,  рекао је др Лазић и додао да то указује на врло успјешну идентификацију и изоловање нових случајева.

 Он је такође рекао да је тестирана и вршилац дужности директора Болнице „Свети врачеви“ др  Милица Ловрић и да је негативна на вирус корона, али да се налази у самоизолацији, јер је била у контакту са позитивном особом.

-Већ дужи период немамо нове случајеве заражених љекара у бијељинској болници и рад ове здравствене установе се одвија без проблема, а 12 здравствених радника који су позитивни на вирус корона, су асимптоматски“, нагласио је др Лазић и додао да је ова ситуација стављена под контролу.

Према његовим ријечима, сви пацијенти тестирају се  на вирус корона прије смјештања и прије отпуштања из болнице, при чему је откривен један случај пацијента позитивног на вирус корона који је брзо идентификован и преведен у ковид болницу.

-Епидемиолошка ситуација на подручју Семберије и даље је неповољна и сви морамо да схватимо озбиљност примјене препоручених мјера“, поручио је др Лазић.
 
Семберија инфо