Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице: Не одустајемо од тражења најмилијих :: Semberija INFO ::

 

Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице: Не одустајемо од тражења најмилијих


Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевице, интензивно је радило упркос епидемији вируса корона, а све са циљем да пронађу своје најдраже који су нестали у протеклом рату. Предсједница удружења Смиља Митровић каже да су одржавали онлајн везу са члановима удружења, договарали се и настојали да рад удружења не „замре“.

- Страховали смо да се неко од чланова не разболи, јер сви смо већ у поодмаклим годинама, а своје најдраже још нисмо пронашли. Наш циљ је да их пронађемо док смо живи, а још увијек тражимо 57 несталих“, каже Митровићева и подсјећа да Република Српска тражи 1.650 несталих. Она додаје да је ово број особа које су у  евиденцији несталих, али да је још око 4.000 особа које нису уведене у евиденцију.

- Ово је грешка институција које се баве тражењем несталих и надамо се да ће се и овај проблем ријешити, као што се надамо и да ће наше удружење успјети да ријеши „проблем“, односно да имена несталих које потражујемо, упишемо у Спомен собу у Музеју „Семберија“. Без обзира што су уписивани по јединицама, Удружење породица несталих бораца и цивила Семберије и Мајевица жели да списак имена несталих  бораца и њихове фотографије, буду на једној плочи у Спомен соби. Нећемо одустати од овог захтјева и обратићемо се захтјевом градоначелнику Мићи Мићићу“, рекла је Митровићева.

Семберија инфо - О. Стјепановић