Градоначелник Мићић потписао уговоре о суфинансирању 26 пројеката :: Semberija INFO ::

 

Градоначелник Мићић потписао уговоре о суфинансирању 26 пројеката


Градоначелник Бијељине Мићо Мићић данас је потписао уговоре о суфинансирању 26 пројеката, укупне вриједности 43.500 КМ,  са представницима удружења из области екологије, заштите националних мањина, заштите особа са инвалидитетом и са представницима удружења из других области друштвеног дјеловања.



„Ово је наставак раније започетог посла око потписивања уговора за одобрене пројекте, за које је конкурс расписан прије неколико мјесеци. Укупно је 85 невладиних организација и удружења грађана конкурисало за средства из буџета на основу предложених пројеката. Од њих 85, укупно је 56 невладиних организација испунило услове и критеријуме за додјелу средстава. Након што смо потписали уговоре са 30 спортских удружења и организација, удружења из области културе и омладинског дјеловања, сада потписујемо још 26 уговора. Ријеч је о појединачним износима од 1.200 до 2.300 КМ. Ова удружења представљају спону између Градске управе и грађана и због тога су нам они итекако битни“, изјавио је градоначелник Мићић.



Милорад Јовић, технички секретар Коалиције КОЛОСИ, каже да је шест удружења из ове коалиције добило средства за своје пројекте, што је изузетно важно за наставак раније започетих активности. Пројекти су одобрени за удружења која се баве проблемима дјеце с потешкоћама, особа са тјелесним инвалидитетом, као и нека удружења жена. За нас су ова средства изузетно важна, јер у граду имамо све више оних којима је неопходна помоћ. Одобрена средства се морају оправдати и утрошити на коректан начин“, изјавио је Јовић.

Драгомир Перић, предсједник Удружења „Видик“, каже да је ово удружење конкурисало са пројектом „ Генерална стратегија у превенцији наркоманије, насиља у породици и малољетничке делинквенције у локалној заједници“, што подразумијева организовање едукативних предавања у школама и на нивоу локалне заједнице.

„Ми смо и до сада организовали едукативна предавања са ученицима и њиховим родитељима, те смо едуковали око 2.000 ученика, 850 родитеља, те око 450 жена из различитих политичких странака, желећи да скренемо пажњу на опасност која пријети од наркоманије на овом подручју. Познато је да је дрога већ одавно „ушла“ и у школска дворишта у основним и средњим школама. Са наркоманијом, руку под руку, иде и породично насиље и малољетничка делинквенција“, каже Перић.

Семберија инфо - Љ. Љубојевић
Фото - Б. Милошевић