СЛАВЕН РИСТИЋ: СЕМБЕРАЦ ВЕЛИКОГ СРЦА ЗА СВОЈ НАРОД :: Semberija INFO ::

 

СЛАВЕН РИСТИЋ: СЕМБЕРАЦ ВЕЛИКОГ СРЦА ЗА СВОЈ НАРОД


Славен Ристић, већински власник компанија Технички ремонт Братунац /ТРБ/ и Елвацо МетПро, без сумње је Семберац великог срца који је, усљед појаве вируса корона, удружио бројне привреднике у акцији коју је он иницирао, под називом „Респиратор за  Српску“, у оквиру које су до сада скупљена значајна новчана средства.

Ристић се у изјави за портал Семберија инфо  захвалио свим привредницима који учествују у овој акцији са циљем прикупљања новчаних средстава која ће се искористити за набавку респиратора и помоћ најугроженијим од вируса корона.

Он је нагласио да компанија ТРБ, која се бави намјенском индустријом,  покушава својим примјером да покаже да је хуманост на првом мјесту и с тога, у вријеме епидемије вируса корона, настоји да пружи свој допринос и стави се на располагање Влади и свим институцијама Српске.

Акцији “Респиратор за Српску”, осим ТРБ-а, прикључио се велики број привредника из Српске,  међу којима су зворничка “Алумина”, Наша банка, Градска управа Бијељина, Ротари клуб Бијељина, “Телрад инжењеринг”, “Фалкон”, “Михајловић”, “Апотеке Голић”, “Спорт Висон”.
У акцији учествују “Хигра”, ”Медаљон промет”, “Мега дрво”, “Ракић комерц”, “Елефант солушнс”, “Савић компани”, “Призма”, “Драгстес”, “Пансион”, “Бодакско импекс”, “Мојић”, “Екскалибур друштво”,,”ЗП комерц”, “Спарк”, “ДМВ”, “Сембарија транспорт”, “Спектар дринк”.
Затим, “Интергај”, “ЦСП”, “Водовод И канализација”, “СанМарцо д.о.о” “Зеграп д.о.о”, “Геагроуп д.о.о”, “Кико д.о.о” …

„У акцији су учествовала и бројна физичка лица који су препознали позитивну иницијативу и они су прави хероји ове приче“, нагласио је Ристић. 

Новац за респираторе је, каже Ристић,  уплаћен и ускоро се очекује пошиљка добављача из Русије.

„Веома су отежани услови да се у ово вријеме пандемије, када се свака држава бори за медицинску опрему, набаве неопходна средства, али успјели смо и пронашли добављача из Русије који ће нам послати респираторе“, рекао је Ристић.

Осим ове акције, Ристић се лично ангажовао да у РС стигне прва мобилна болница, која ће бити постављена у случају погоршања ситуације у вези са ширењем заразе вируса корона у Републици Српској.

Према његовим ријечима, болница је обезбијеђена одлуком институција Републике Српске да би се предуприједила евентуална експанзија вируса корона и због потребе да се људи адекватно смјесте.

Ристић је истакао да је за набавку покретне болнице са 50 соба и 500 болничких кревета и пратећом опремом Влада Републике Српске издвојила 3,6 милиона КМ.

Ристић је за потребе здравства у Републици Српској набавио је медицинске изолационе китове вриједности 18.000 евра који су били неопходни како би се тестирање на вирус Ковид-19 обављао несметано.

На молбу Владе РС, да се ургентно покуша доћи до ових медицинских изолационих китова, Ристић је захваљујући својим пословним контактима дошао до информације гдје се тражени китови могу прибавити и уз координацију и подршку Кабинета српског члана Предсједништва БиХ Милорада Додика и Амбасаде Чешке Републике у БиХ, успио прибавити тражене медицинске изолационе китове.

Осим тога, Компаније ТРБ и Елвацо МетПро су купиле 10.000 боца готовог раствора за дезинфекцију које ће бити подијељене становништву у наредном периоду.

„ТРБ, као одговорна компанија,  укључен је у све животне сегменте, па тако и да помогне у савладавању ове кризе која је произашла ширењем вируса корона и задесила цијели свијет“, додао је Ристић, уз поруку грађанима да слушају савјете надлежних како би се што прије превазишла ситуација у Српској изазвана појавом вируса корона.
 
Семберија инфо (З.Кусмук)