БОРИС СТАНИШИЋ: БЕЗ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ НЕМА НАМ СПАСА :: Semberija INFO ::

 

БОРИС СТАНИШИЋ: БЕЗ ПОМОЋИ ДРЖАВЕ НЕМА НАМ СПАСА


БИЈЕЉИНА – Етно село „Станишићи“ код Бијељине не ради због пандемије вируса корона, а морамо обезбиједити 230 плата, каже за КАПИТАЛ Борис Станишић, власник тог туристичко – угоститељског и спортског комплекса.
 
„Комплетан наш комплекс је ван погона. Не радимо, а морамо обезбиједити плате за 146  запослених радника. Уколико томе додамо и обавезе за ФК „Звијезда 09“, онда је то око 230 плата. Овакве невоље ме сустижу већ трећи пут, имали смо двије катастрофалне поплаве из 2010. и 2014. године и тада смо имали огромне штете“, каже Станишић.

Додаје да је у односу на поплаве сада мало лакше, али ако тренутно стање потраје дуго „нигдје нас неће бити“.
„Умјесто да се припремамо за почетак туристичке и угоститељске сезоне, ми стрепимо за своје и за здравље најближих и радника које запошљавамо. Исплатићемо данас или сутра плату радницима, а шта ће бити за мјесец или два, то нико од нас не зна. Пролонгирање кредитних и пореских обавеза за нас је олакшавајућа околност, јер да тога није, морали бисмо потпуно стати“, истиче Станишић.



С обзиром на то да држава није стала иза овог предузећа након поплава, Станишић каже да је сада прилика да исправи своје пропусте и да им помогне.

Он је нагласио да и када комплекс не ради, треба одржавати два хотела, спа центар и друге објекте које имају.

„Етно село “Станишићи” нема прихода, а обавезе се гомилају. Ових дана требало је да отворимо љетње баште, да људи почну озбиљно да раде. Ово ће бити велики тест за државу и друштво у цјелини, јер без узајамне помоћи и солидарности нема нам спаса“, каже Станишић.

(цапитал.ба)