ДРУГА ТРАНША ЗА НАЈБОЉЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ ИСПЛАЋЕНА ПРИЈЕ РОКА :: Semberija INFO ::

 

ДРУГА ТРАНША ЗА НАЈБОЉЕ ПОСЛОВНЕ ИДЕЈЕ ИСПЛАЋЕНА ПРИЈЕ РОКА


Због ситуације у вези с вирусом корона и са жељом да помогне привредницима, Градска управа Града Бијељина одлучила је да корисницима пројекта „(На)учи и (за)ради“ прије предвиђеног рока исплати другу од укупно три транше за реализацију њихових пословних идеја.

- Бесповратним средствима од по 8.000 КМ Град је одлучио да подржи 10 најбољих пословних идеја, а прва транша у износу од по 2.400 КМ исплаћена је корисницима пројекта након завршене регистрације предузетничке радње, односно до почетка марта. Преостала средства требало је исплатити у још двије транше до краја године, али с обзиром на ситуацију у вези са вирусом корона и отежаним пословањем, одлучено је да другу траншу у износу од по 3.200 КМ исплатимо одмах и тако помогнемо предузетницима, не чекајући предвиђени рок - саопштено је из градског Одсјека за локални економски развој и европске интеграције.

Пројекат „(На)учи и (за)ради“ Градска управа реализује у сарадњи са Факултетом пословне економије Универзитета у Источном Сарајеву, Привредном комором Републике Српске – Подручном привредном комором Бијељина, Заводом за запошљавање Републике Српске - Бироом Бијељина и предузећем „Мега дрво“.

Добитници бесповратних средстава изабрани су средином децембра 2019. године, на основу израђених бизнис планова, бодова са претходно обављене предузетничке обуке и интервјуа, а предузетници који су написали побједничке пројекте се већ баве пословањем у широком спектру области – од производње кошница и креативног намјештаја, преко прераде дрвета и производње кромпира и сточне хране до козметичких и правних услуга.