Штаб за ванредне ситуације Града Бијељина: Апел грађанима да буду одговорни и поштују савјете и одлуке :: Semberija INFO ::

 

Штаб за ванредне ситуације Града Бијељина: Апел грађанима да буду одговорни и поштују савјете и одлуке


На дан 1. април, на сједници Штаба за ванредне ситуације Града Бијељина, констатовано је да се под стручним надзором у самоизолацији налази 919 лица, што је мање за 122 у односу на претходни дан, пет лица је смјештено у карантин у Дому ученика, шест у карантин у спортској сали Основне школе „Вук Караџић“, 12 лица је у болничком карантину, док у карантину на граничном прелазу Рача тренутно нема смјештених особа.

Комунална полиција Града Бијељина запечатила је 31. марта два угоститељска објекта која су радила упркос наредби Штаба за ванредне ситуације, а свих 89 лица у самоизолацији налазила су се на својим адресама у вријеме контроле.

На граничном прелазу Рача евидентиран је прелазак 265 камиона, а на Павловића мосту 23, док су припадници Полицијске управе Бијељина издали пет прекршајних налога лицима која нису поштовала полицијски час.

Градски Штаб за ванредне ситуације одлучио је да због погоршања епидемиолошке ситуације неће вршити допуну Наредбе о регулисању рада трговинских, угоститељских, занатских и других објеката у складу са републичком Наредбом, у смислу проширења броја субјеката којима је дозвољен рад.

Градска управа Града Бијељина позива грађане на одговорност и поштовање савјета медицинских радника и републичких институција и установа, прије свега на спровођење мјера хигијене и социјалну дистанцу.

​Семберија инфо - О. Стјепановић