ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ: ОТВАРАМО ЛИНИЈУ ЗА ПСИХОСОЦИЈЛНУ ПОДРШКУ :: Semberija INFO ::

 

ДУШКО МИЛОВАНОВИЋ: ОТВАРАМО ЛИНИЈУ ЗА ПСИХОСОЦИЈЛНУ ПОДРШКУ


Дом здравља је обезбиједио здравствени надзор за особе позитивне на вирус корона у Дому ученика, који је одређен за карантин. Договорили смо се да по посебним процедурама транспортујемо четири пацијента у тај карантин.Они ће од данас бити смјештени у том карантину, изјавио је након сједнице Кризног штаба Душко Миловановић, директор бијељинског Дома здравља.

„Што се тиче епидемиолошког надзора у карантину у Дому ученика, све процедуре су обављене и наши здравствени радници могу спремно одговорити на све захтјеве и потребе. Одлучили смо да од суботе, 28. марта, у Центру за ментално здравље отворимо нову линију за психосоцијалну подршку грађанима, односно особама које су смјештене у кућној изолацији и карантинима. Телефон на који се грађани могу јављати је: 055/415 -260. Овај телефон ће бити у функцији од понедјељка до петка, у периоду од осам до 19 сати, а суботом и недјељом од осам до 12 сати. Грађани ће моћи добити савјете и подршку наших психолога“, изјавио је Миловановић, нагласивши да Стоматолошка служба Дома здравља Бијељина ради само за хитне случајеве.

„ Тренутно ниједна приватна стоматолошка ординација у граду не ради. Имамо више посла, када су у питању хитне интервенције. Сви запослени у Стоматолошкој служби су обучени за новонасталу ситуацију, када је ријеч о личној заштити и односу према пацијенту. Сви они користе неопходну заштиту у оваквим ситуацијама“, истакао је доктор Миловановић.

Семберија инфо (Љ.Љубојевић)