ДОДИК ИЗ БИЈЕЉИНЕ САОПШТИО НОВЕ МЈЕРЕ ПРОТИВ ШИРЕЊА ВИРУСА :: Semberija INFO ::

 

ДОДИК ИЗ БИЈЕЉИНЕ САОПШТИО НОВЕ МЈЕРЕ ПРОТИВ ШИРЕЊА ВИРУСА


Foto: Slađana Radovanović/RAS Srbija
Имамо 1.139 људи под назором, 8 особа је у изолацији, а троје грађана је позитивно на корона вирус. Вјероватно ће бити још тога. Све је нама. Ми смо до сада предузели све неопходне мјере, рекао је градоначелник Бијељине, Мићо Мићић након састанка са српским чланом Предсједништва БиХ и лидером СНСД, Милорадом Додиком.

Он је истакао да је подијељено више од 13.000 маски, а обезбијеђено је 80 лежајева.

– То је за прву помоћ – рекао је Мићић.

Он је изразио задовољство што је Додик дошао да види каква је ситуација у Бијељини и да ће за све што што раде имати потпору.

– Задовољни смо дисциплином, само осам њих је прекршило правила синоћ. Апелујем на грађане да поштују правила – рекао је Мићић.

Додаје су привредници сакупили новац за респираторе, а помогла је и Градска управа, те да се само тако може спријечити италијански сценарио.

Додик је похвалио Кризни штав у Бијељини.

– Морам да похвалим Штаб у Бијељини и кажем да градоначелник има сталожену екипу. Ово је озбиљна прича, нема мјеста за панику али има за забринутост – рекао је српски члан Предсједништва БиХ Милорад Додик.

Још једном је захвалио Србији која је помогла Републици Српској.

– Имамо довољно да произведемо брашно али и сточну храну. “Бимал” може нормално да ради наредних шест мјесеци, тако да нема потреба да се прави нека велика набавка. Водимо рачуна, ако нешто нема, занчи да није набављно и да ће бити – рекао је Додик.



Каже да је важно да људи буду код куће и да то помаже више од респиратора.

– Омогућићемо пензионерима да могу изаћи, рецимо два дана у седмици, како би могли да обаве оно што морају – рекао је Додик и нагласио да Република Српска ради све што је потребно да избјегне италијански сценарио.

– Вјероватно ћемо забранити окупљање више од двије особе на јавном мјесту – рекао је он.

​(српскаинфо.цом)