Зимска служба „Бијељина пута“: Путеви проходни, магла прави проблем :: Semberija INFO ::

 

Зимска служба „Бијељина пута“: Путеви проходни, магла прави проблем


Путеви у сјевероисточном дијелу РС, за које је надлежна Зимска служба „Бијељина пута“, су проходни и саобраћај се одвија нормално. Неких озбиљнијих сњежних падавина до сада није било, тако да није било ни потребе за озбиљнијим ангажовањем  на саобраћајницама, каже Александар Кецман, технички директор „Бијељина пута“.

„Имамо обавезу да одржавамо путну инфраструктуру у дужини од 331 километар. Располажемо са довољно посипног материјала, око 2.000 тона соли и око 5.000 тона посебне фракције која се посипа по путевима у случају већих сњежних падавина. На располагању имамо тринаест камиона са плуговима, машине за утовар, гредере, скипере и другу неопходну опрему“, каже Александар Кецман, истичући да је мобилност припадника Зимске службе „Бијељина пута“ задовољавајућа и да могу спремно дочекати најављене сњежне падавине. 

Међутим, ових дана на путевима у Семберији и на Мајевици озбиљан проблем возачима представља густа магла. Магла се мало разиђе само средином дана, а у пријеподневним, вечерњим и ноћним сатима возачима озбиљно смањује видљивост. Додатни проблем у вожњи представљају и клизави коловози и због тога је битно да брзину ускладите условима на путу. Дакле, возите спорије како бисте на вријеме могли да реагујете, а и да вас благовремено уоче други учесници у саобраћају.

Семберија ИНФО