УРУЧЕНО 25 ПОСТХУМНИХ ОДЛИКОВАЊА :: Semberija INFO ::

 

УРУЧЕНО 25 ПОСТХУМНИХ ОДЛИКОВАЊА


Одлиовања породицама погинулих бораца Војске Републике Српске, уручили су у Бијељини изасланик предсједника Републике Српске Милорад Којић и градоначелник Мићо Мићић. Постухмно је уручено 25 одликовања за породице погинулих са подручја Осмака, Зворника, Лопара, Брчо Дистрикта и Бијељине. Зора Дамјановић из Зворника примила је постхумно одликовање за супруга Јанка који је погинуо на илијашком ратишту.


-Супруг је погинуо кад је наш син имао шест година, а у рату сам изгубила и брата, сестру, свекра, свекрву и више чланова родбине. Одликовање које сам примила за супруга чини ме поносном, али истовремено и тужном јер су поново, након 27 година отворене никад зарасле ране. Вријеме чини своје, али бол остаје и не може се сакрити. Син се недавно оженио, а још увијек нисмо стамбено збринути. Аплицирала сам на конкурс и остаје да се надам да ће нам надлежни изаћи у сусрет, рекла је удовица Јанка Дамјановића. Изасланик предсједника Републике Српске Милорад Којић рекао је да ће ове године бити уручено 130 постхумних одликовања, а од 2012. године до данас, уручено је 1. 780.



-На овај начин указујемо поштовање према нашим погинулим и њиховим породицама, јер они су најзаслужнији за стварање отаџбине“, рекао је Којић. Градоначелник Мићо Мићић рекао је да су уручена одликовања знак поштовања за погинуле и нагласио да је трајна обавеза свих да се води рачуна о породицама погинулих. Чину додјеле постхумних одликовања, поред породица погинулих бораца, присуствовали су и представници БОРС-а, организација породица погинулих и несталих РС и СПЦ.

Семберија инфо