ОСНОВНА ШКОЛА ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ СУВО ПОЉЕ: ОХРАБРУЈУЋЕ, 22 ПРВАЧИЋА :: Semberija INFO ::

 

ОСНОВНА ШКОЛА ДОСИТЕЈ ОБРАДОВИЋ СУВО ПОЉЕ: ОХРАБРУЈУЋЕ, 22 ПРВАЧИЋА


У овој школској години Основна школа „Доситеј Обрадовић“ из Сувог Поља  уписала је двадесет и двоје ученика у први разред, што је охрабрујући податак у вријеме када је у школама све мање ђака, каже директор школе Драго Рикић.

„Имамо подручно одјељење у Загонима, са двије комбинације и седамнаесторо ђака. У Загонима имамо и троје првачића. Евидентан је одлив становништва и са овог подручја. У посљедње вријеме комплетне породице одлазе у Словенију и западноевропске земље, тако да није риједак случај да се у току школске године неки ђаци испишу, да би наставили живот и школовање у другој држави“, каже директор Рикић, истичући да ову школу тренутно похађа 145 ђака.

У  првом одјељењу  трећег разреда има пуно талентованих ђака. Чак петоро ученика црта и исказује велико интересовање за ликовну умјетност, каже наставница Мила Јовић.

„Ученици објављују своје ликовне радове у часопису „Јежурко“ који излази у Бањалуци. Било је и награда које су наши ученици освајали на ликовним конкурсима“, истиче Мила Јовић.

(Семберија инфо)