ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ У КРУШЕВЦУ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА :: Semberija INFO ::

 

ГРАДОНАЧЕЛНИК МИЋИЋ У КРУШЕВЦУ ПОВОДОМ ДАНА ГРАДА


Поводом 14. октобра, који се у Крушевцу обиљежава као Дан Града, градоначелник Бијељине Мићо Мићић је посјетио овај братски град и том приликом, поред протоколарних догађаја, о сарадњи двије локалне самоуправе разговарао са градоначелницом Јасмином Палуровић, предсједником Скупштине Живорадом Милорадовићем и другим представницима руководства Крушевца.

- Задовољство нам је да, приликом сваке посјете нашем братском Крушевцу, видимо да се лице овог Града мијења набоље. И ми у Бијељини и наши домаћини у Крушевцу смо опредијељени да учимо једни од других и до сада смо размјењивали искуства у раду комуналних предузећа, функционисања високошколских установа, локалних управа, а сваки сусрет је прилика за нова сазнања која можемо примијенити у нашим локалним заједницама – истакао је овом приликом градоначелник Мићић.


Између осталих догађаја у Крушевцу, делегација Бијељине је присуствовала свечаном пријему за делегације градова побратима у Градској кући, међу којима су биле и делегације градова Липецк из Русије, Рмнику Влчеа из Румуније и Ставрос из Грчке, празничној академији поводом Дана Града одржаној у Крушeвачком позоришту, односно, одавању поште на обновљеном споменику Црвеноармејцима погинулим у борбама за ослобођење Крушевца 1944. године.