Затворен Трећи сајам цвијећа у Бијељини: Награђени најбоље уређени штандови :: Semberija INFO ::

 

Затворен Трећи сајам цвијећа у Бијељини: Награђени најбоље уређени штандови


Додјелом захвалница учесницима и награда за најбоље уређене штандове, завршен је овогодишњи Трећи сајам цвијећа у Бијељини. Прво мјесто за најбоље уређени штанд, за бајковитост и љепоту, као је образложио стручни жири, освојила је фирма “Евергрин. Друго мјесто припало је Гордани Марјановић, док је треће мјесто освојила Цвијета Лакић.



Сања Модраковић, у име првонаграђене фирме “Евергрин”, каже да је ово трећи пут да предузеће “Евергрин” учествује на Сајму цвијећа у Бијељини. “Предузеће “Евергрин” постоји од 2008. године. У овом послу сам тридесет година, а супруг још коју годину дуже од мене”, каже Сања Модраковић.

Сретен Вучковић, у име Одјељења за пољопривреду Градске управе Бијељина, након што је уручио признања и награде побједницима, истакао је да је ово до сада, можда, и најбоље организован сајам цвијећа у Бијељини.
“Трудићемо се да сваке године имамо више излагача и учесника на Сајму цвијећа. Ове године на сајму смо имали велики број изгача и велику понуду произвођача цвијећа и украсног биља. На овај начин оплемењујемо наш град, простор у којем живимо. Било је пуно позитивне енергије, топлих осмијеха, доброг расположења. Вријеме нас је послужило, упркос киши и промјенљивом времену протеклих дана”, истакао је Вучковић.



Др Тијана Наранџић, научни сарадник са Пољопривредног факултета универзитета у Новом Саду, истакла је да су овакве манифестације од изузетног значаја за сваку локалнуи заједницу, јер произвођачи цвијећа на једном мјесту презентују комплетан свој годишњи и вишегодишњи труд.

“Овдје имају прилику да представе грађанима све оно најљепше што имају. Грађани су у прилици и да купе нешто од цвијећа и да на тај начин оплемене свој животни простор. Добро је што имамо сарадњу између Новог Сада и Бијељине на овом нивоу и драго нам је што смо позвани да учествујемо на Сајму цвијећа. Људи, који имају љубав према биљкама, на овакав начин се повезују, уче нешто ново о цвијећу, али и једни о другима.  Ту добију бројне корисне савјете. У Новом Саду имамо  прољећни и јесењи фестивал цвијећа. Важно је имати добру вољу за организацију оваквих манифестација”, каже Тијана Наранџић.


Семберија Инфо