ОТОХИРУРГИЈА НАПРЕДУЈЕ: Сложен оперативни захват урађен код пацијента из Санкт Петербурга :: Semberija INFO ::

 

ОТОХИРУРГИЈА НАПРЕДУЈЕ: Сложен оперативни захват урађен код пацијента из Санкт Петербурга


Директор Болнице “Свети Врачеви” Бијељина проф.др Златко Максимовић, обишао је пацијента из Санкт Петербурга, којем је, прошлог викенда урађена сложена операција уха у нашој установи.

Тридесетогодишњи Сергеј М. тренутно је настањен у Сутомору, Црна Гора, гдје, како наводи, ради као инжењер машинства за једну холанску фирму. Он каже да услови у бијељинској болници не заостају за свјетским здравственим установама.



“Веома сам задовољан изгледом и услугом у вашој болници, дивно особље, љекари, сестре. Храна је веома укусна. Веома сам задовољан интернет конекцијом овдје, све похвале. Боље нема ни у Холандији и Русији”, рекао нам је на течном енглеском са осмјехом на лицу Сергеј и додао да је захвалан проф. Ненаду Арсовићу који му је препоручио нашу установу за оперативно лијечење.



“Задовољство је видјети како наша кућа напредује. У области оториноларингологије доста тога смо увели новог. Честитао бих нашем стручном сараднику проф.др Ненаду Арсовићу, директору Клинике за ОРЛ Клиничког центра Србије, начелници Одјељења за ОРЛ др Нади Савић, др Весни Живановић, шефу анестезије на сјајно обављеној операцији.



Повјерење пацијената је најважније, а стичемо га само знањем и радом”, рекао је кратко проф. Максимовић приликом посјете.

Према ријечима др Наде Савић, специјалисте оториноларингологије И начелнице одјељења за ОРЛ, пацијент је имао једну од сложенијих патологија у отохирургији.



“Ради се о хроничној медији са секрецијом из уха (хронична упала средњег уха) са холестетаомом, најтежом формом неспецифичних хроничних запаљенских процеса средњег уха.



Приликом оперативног лијечења, нашл смо и тимпаносклерозу, (фиброзно - хијалина дегенерација ламине проприје средњег ува).Операција је била веома сложена и трајала је дуго. Морали смо да користимо посебне технике, због отежаног приступа усљед измијењених анатомских структура”, изјавила је др Савић и навела да је задовољна исходом операције, те да је потребно даље праћење И контроле због тимпаносклерозе. Најважније је да се заустави даље пропадање слуха и омогући нормално функционисање, рекла је она.