ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА ДОБИЛА ШТАНД СА СЕРТИФИКОВАНОМ ОРГАНСКОМ ХРАНОМ :: Semberija INFO ::

 

ЗЕЛЕНА ПИЈАЦА ДОБИЛА ШТАНД СА СЕРТИФИКОВАНОМ ОРГАНСКОМ ХРАНОМ


У главној улици на Зеленој пијаци, на штанду број 22, Бијељинци од данас могу да купе органску храну са сертификатом. Руководилац Службе за организацију пијачних услуга Данијел Перић са поносом истиче да је то први такав штанд у Републици Српској, чиме је бијељинска Зелена пијаца оправдала епитет најснабдјевеније и најпосјећеније пијаце у региону.



-Отварањем штанда на ком се продаје органска храна обогаћујемо понуду Зелене пијаце. Иначе, ми смо и раније имали пар акција продаје органских производа, да видимо каква ће бити реакција наших грађана и могу рећи да су сви коментари јако позитивни. Циљ нам је да у наредном периоду уговоримо и са другим произвођачима са подручју града Бијељине да своје производе органске хране продају на Зеленој пијаци, Кад их буде у већем броју они ће на пијаци добити и једну улицу  са органском храном, каже Данијел Перић истакавши да ће тако грађанима омогућити разноврснију и богатију понуду здраве хране. 

Једно вријеме у супермаркетима је владала експанзија што се тиче акцијске продаје воћа и поврћа, али због квалитета и свјежине робе грађани се поново враћају на пијацу.
Како  се данас могло чути на Зеленој пијаци, сваким даном све више грађана тражи органски произведену храну, поготово породице које имају малу дјецу.
-Као што сви знамо, здравље улази на уста, указује Перић

На штанду су изложене паприке и парадајз  предузећа ,,Агро-план“, које је прије двије године, са циљем запошљавања Ромкиња, основало Удружење грађана за промоцију образовања Рома ,,Отахарин“.

-На Зеленој пијаци смо закупили штанд како би нашим суграђанима понудили производе који су органски узгојени и који су са сертификатом који смо добили за органску производњу, рекао је извршни директор ,,Отахарина“, оснивача предузећа ,,Агро.план“, Драган Јоковић истакавши да  биљне културе узгојају у пластеницима који се налазе на нетретираним земљишним парцелама изолованим од градске зоне које представљају богат извор минералних материја. 

-Максимална посвећеност нашег стручног особља представља основу нашег потенцијала за даљи раст и развој, наглашава Јоковић.

Семберија ИНФО/ М.Решидовић