БИЈЕЉИНА - ГРАДСКА УПРАВА: ПРИЈЕМ ЗА НАГРАЂЕНЕ СУГРАЂАНЕ :: Semberija INFO ::

 

БИЈЕЉИНА - ГРАДСКА УПРАВА: ПРИЈЕМ ЗА НАГРАЂЕНЕ СУГРАЂАНЕ


Градоначелник Љубиша Петровић, организовао је пријем за награђене за најљепше окићену кућу, окућницу, балкон и излог, а уручене су и новчане награде. Градоначелник Петровић је честитао свима, а посебно  његовим изабраницима - породици Вићановић из Сувог Поља, који су, по његовом мишљењу, били најљепше окићени, јер како је нагласио, “најсјајнији украс њихове куће је четворо преслатке дјечице”.

Мајка четворо малишана Александра Вићановић из Сувог поља, захвалила се за награду коју су добили као награду “Избор градоначелника”.
- Двориште и кућу украшавамо сваке године, а то свакако чинимо због наше дјеце која учествују у украшавању”, рекла је Вићановићева.

Градоначелник Љубиша Петровић је истакао да је Градска управа први пут организовала јавни позив ове врсте.
- Расписивањем јавног позива мотивисали смо суграђане да се додатно потруде и декорацијама и креативношћу уљепшају, како  своје домове и пословне просторе, али и свој град у вријеме у вријеме празника, а са овом праксом ћемо наставити и у наредном периоду”, рекао је Петровић.



Добитница треће награде за најбоље украшен балкон, Сања Трифковић изјавила је да је ово лијепа прилика да се у људима пробуди креативност.
- Декорисањем у вријеме празника доприносимо и да наш град буде још љепши у вријеме празника”, рекла је Трифковићева.

Захвалност на награди, али и организовању такмичења, изразила је и Смиљана Стајић која је доила прву награду за украшен излог пословног простора Цвјећара “Цвјетни кутак Смиље”. За организовање такмичења које доприноси уљепшавању града у вријеме празника, захвалио се Ђуро Благојевић који је награђен за најљепшље окићену и украшену кућу и окућницу. Захвалност у име учесника јавног позива, изразила је и Бранка Ђуровић која је добила прву награду за  најљепши окићен балкон.

​Подсјећамо да је прву награду за најбоље окићену и украшену кућу и окућницу у износу од 1.000 КМ добио је Жељко Зекић, другу, награда у износу од 500 КМ Ђуро Благојевић, а трећу у износу од 300 КМ Петар Максимовић. За најбоље украшен балкон, прву награду од 1.000 КМ добила је  Бранка Ђуровић, другу од 500 КМ Зорица Јовановић, а трећу у износу од 300 КМ Сања Трифковић. За најбоље украшен излог пословног простора са 1.000 КМ награђена је Цвјећара “Цвјетни кутак Смиље”, а друга од 500 КМ УР „Вучко“.

Награда „Избор градоначелника“ у износу од 1.000 КМ додијељена је Душку Вићановићу, а због великог интересовања, за све преостале достављене пријаве које нису награђене у категорији најбоље окићене и украшене куће и окућнице у висини износа треће награде, односно, по 300 КМ су добили Драгица Новаковић, Душица Перић и Весна Брадарић Дујковић.


Семберија инфо - О. Стјепановић