Јавна расправа о нацрту Одлуке о буџету Града Бијељина за 2023. Годину :: Semberija INFO ::

 

Јавна расправа о нацрту Одлуке о буџету Града Бијељина за 2023. Годину


У складу са Закључком Скупштине Града Бијељина, која је одржана седмог децембра 2022. године, Одјељење за финансије данас је организовало прву јавну расправу по нацрту Одлуке о буџету Града Бијељина за 2023. годину.

Данашњој јавној расправи присуствовали су нижи буџетски корисници, јавна предузећа, јавне установе и други субјекти чији је оснивач Град Бијељина и који се финансирају из буџета Града.

- Данашња јавна расправа била је прилично конструктивна. Нацрт буџета за 2023. годину тренутно предвиђа буџет од преко 67 милиона конвертибилних марака. То је нижи износ од ребаланса буџета који је усвојен на 17. засједању Скупштине града , али то је из разлога што министарства путем смјерница дају упуства за планирање прихода. Из тог разлога оквир за 2023. годину нешто је мањи и због тога имамо потешкоћа да уклопимо све потребе јавних установа и предузећа, као и потрошачке јединице у оквиру Градске управе“, рекао је Радослав Остојић, савјетник градоначелника Бијељине и додао да ће јавне установе, мјесне заједнице и други буџетски корисници имаће рок за примједбе, које ће бити разматране.



Миодраг Софренић, директор Центра за социјални рад Бијељина рекао је да су данас изнијели двије примједбе на нацрт Одлуке о буџету Града Бијељина за 2023. годину.

-Наша прва примједба је та да нам се буџет за плате врати на ниво којим је усвојено ребалансом буџета.  Друга је да нам се одобре средства за  инвестиције везане за адаптицију станова за социјално угрожено становништво које смо започели у овој години и да их завршимо у наредној, да их можемо привести функцији и сврси. Остало је све коректно направљено и немамо неких већих примједби“, истакао је Софренић.

(Семберија инфо)