Бијељински књижевни сусрети :: Semberija INFO ::

 

Бијељински књижевни сусрети


У Народној библиотеци „Филип Вишњић“ вечерас је организовано књижевно вече Удружења књижевника Републике Српске - Подружница Бијељина која тренутно окупља тринаесторо књижевних стваралаца из Бијељине, Лопара, Рогатице и Модриче.



Предсједник бијељинске Подружнице Удружења књижевника Републике Српске, Момчило Копривица изјавио је да је бијељинска подружница, по броју чланова и квалитету рада друга подружница у Републици Српској, одмах иза бањалучке.

„Сваке године организујемо прољећне и јесење - зимске сусрете књижевника.  То је прилика да посјетиоцима представимо све оно што су наши чланови урадили између два књижевна сусрета. Сваке године повећавамо и подмлађујемо нашу Подружницу. Услов за чланство су три објављене књиге, а уколико тај услов није испуњен, може бити и једна књига за коју је аутор добио одређену награду. Наше кровно удружење у Бањалуци одлучује о избору у чланство. Било је у овој години и објављених књига и награда и пуно књижевних гостовања наших чланова“, каже Копривица.



Јелина Ђурковић каже да је велико задовољство организовати овакве книжевне сусрете и на њима учествовати.
„Корона је прошла, тако да бисмо сваке године требали сабирати оно што смо у протеклих годину дана објавили, промовисали, присјетити се које смо успјехе и награде освојили. Сваке године, на Свјестки дан поезије, 21. марта, такође, организујемо заједнички књижевни сусрет. Имамо и младе ствараоце у нашој подружници и то је наш заједнички успјех“, каже књижевни стваралац Јелина Ђурковић.

Семберија Инфо