Мрежа мјесних одбора се шири - и Градац уз РСС! :: Semberija INFO ::

 

Мрежа мјесних одбора се шири - и Градац уз РСС!


Републичка странка Српске из Бијељине основала је Мјесни одбор /МО/ Градац, чиме наставља успјешно ширење мреже мјесних одбора и повећање броја чланова.
 
За предсједника МО Градац изабрана је Данијела Иванић која је као један од главних проблема у овом селу истакла све мањи број дјеце у школским клупама.
 
- Ово је проблем са којим се сусреће не само Градац, него нажалост многа села у Семберији. Сматрам да тема повећања стопе наталитета мора да постане приоритет, како на локалном, тако и на републичком нивоу – рекла је Иванићева.
 
Она је навела да ће са својим сарадницима апеловати и да Градац буде повезан аутобуском линијом са градском зоном Бијељине, како би мјештанима били олакшани свакодневни послови које обављају.
 
Из Предсједништва Републичке странке Српске /РСС/ истакли су да РСС формирањем нових мјесних одбора настоји да одржи континуитет развоја и ојача партијске капацитете.
​ 
Према њиховим ријечима, то је логичан слијед након изузетног успјеха на Општим изборима који је постигао кандидат Славенко Ристић, освојивши директан посланички мандат.
 
- Континуитет у раду, пружање прилике првенствено младим људима да активно учествују у страначким органима,  је наше опредјељење у наредном периоду. РСС тренутно спроводи процедуру за конституисање Градског одбора Бијељина, након чега ће услиједити избор органа при Градском одбору, те дефинисање и усвајање акционих планова и њихово спровођење – поручили су из Предсједништва ове странке.