БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ДОБИЛИ СЕРТИФИКАТ ИСО 22301:2019 :: Semberija INFO ::

 

БОЛНИЦА „СВЕТИ ВРАЧЕВИ“: ДОБИЛИ СЕРТИФИКАТ ИСО 22301:2019


Болница „Свети врачеви“ добила је сертификат ИСО 22301:2019,  систем менаџмента континуитетом пословања и управљања ризицима. Директор ове здравствене установе професор др Златко Максимовић, истакао је да је „улагање у знање инвестиција која се увијек исплати“.

-У протекле  двије године појачали смо активности  које се односе на  бављење квалитетом пословања. Поред стандара ИСО 9001, при чему смо једини у Републици Српској који имају тај важећи стандард, поред стандарда 15 189  за акредитацију лабораторије и пи си ар лабораторије,од данас  имамо још један нови стандард, односно додијељен нам је сертификат ИСО 22302 - очување континуитета пословања у ванредним околностима“, рекао је  проф. др  Максимовић. Он  се  захвалио начелници сектора за квалитет и њеним сарадницима, као и  својим помоћницима, а захвалнаост је изразио и  сертификационој кући која је провјерила и установила да Болница испуњава наведене стандарде. Максимовић је нгласио да у Болници настављају да се бавимо квалитетом у циљу већег задовољства корисника. Александар Стојиљковић, оцјењивач из сертификационе куће  (YУQС), појаснио је да је  сертификацијом овог стандарда Болница добила могућност побољшања континуитета рада и наставка рада усљед поремећаја.

-Болница је сертификацијом овог стандарда испунила основни циљ - задовољење корисника услуга, а потврђена је и компетентност, стручност и одговорност свих запослених на челу са руководством и директором којима треба одати посебно признање за уложен труд и рад. Успјели су за претходне две године, године ковида да уведу два стандарда и да од нас добију два сертификата данас један YУQС, сертификационог тијела у Србији акредитовано од АТС-а и други који је признат у свијету је сертификат система менаџмента“,  рекао је Стојиљковић.