СЛОВЕНАЧКА ДЕЛЕГАЦИЈА ПОСЈЕТИЛА БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ :: Semberija INFO ::

 

СЛОВЕНАЧКА ДЕЛЕГАЦИЈА ПОСЈЕТИЛА БИЈЕЉИНСКУ БОЛНИЦУ


Делегација из словеначког побратимског града Жалец, предвођена градоначелником Јанком Косом, посјетила је данас ЈЗУ Болница “Свети врачеви”. Гости су имали прилику да разгледају болницу те да се упознају са здравственим капацитетима и развојним циљевима ове здравствене установе.



Током посјете, директор болнице, професор др Златко Максимовић, обишао је са гостима сва одјељења и службе, гдје су их начелници одјељења и служби укратко упознали са успјесима. Директор је истакао да се у овој болници много улаже у не само у опрему већ и у кадар, а то је предуслов за даље напредовање и развијање.

Градоначелник овог словеначког града, Јанко Кос, похвалио је рад менаџмента болнице и направио је паралелу са неким словеначким болницама.
- Нисмо очекивали да ћемо затећи овакве услове рада, најбољу и најсавременију опрему… Разговарали смо са менаџментом и љекарима болнице, који су били отворени према нама. Ова посјета и разговор са директором Максимовићем пружају нам велике могућности за сарадњу, додао је Кос.
 
Др Хана Шустер Ерјавец, директорица Здравственог дома др Јожета Потрате пожељела је менаџменту болнице много успјеха у даљем раду и истакла да се нада да ће у што скорије вријеме имати прилику да узврате гостопримство и размијене искуства.

Делегација коју су још чинили градоначелников замјеник Роман Вирант и Стојан Прапротиник, директор Развојне агенцијен ГИЗ Жалец, похвалила је опремљеност, менаџмент и рад ове здравствене установе.


​Семберија инфо