УЖИВАЊЕ У ВОЖЊИ: Плави воз :: Semberija INFO ::

 

УЖИВАЊЕ У ВОЖЊИ: Плави воз


Својевремено је Плави воз,  који је представљао специјалан воз луксузног типа коришћеног за потребе некадашњег предсједникa СФР Југославије Јoсипа Броза Тита, током његове владавине, многима будио машту и био права атракција и недостижан сан.



Плави воз је тада био недосањани сан, нарочито, већини Сембераца. Међутим, времена се мијењају, па сад Семберци имају прилику да уживају у вожњи Плавим возом. Ријеч је о својеврсном туристичком бренду Бијељине и Семберије. Наиме, туристички возић Бање Дворови свакодневно саобраћа од Бијељине до Дворова. 

Цијена карте у једном правцу је 1,5 конвертибилних марака, а возић из града креће у 9, 11, 13 и 16 часова, а из Бање су поласци у 10, 12, 15 и 19 сати.

У граду полазна станица семберског Плавог воза је испред Саборне цркве на Лединцима, а у Дворовима испред Бање и базена. 

Истина да семберски Плави воз не пружа угодности као Титов Плави воз, али је посебан угођај возити се њиме, нарочито током врелих љетњих дана.  

Да је то посебан угођај забиљежи смо и ми, јер док путујете семберским Плавим возом имате прилику и да уживате у љепотама Семберије.


Семберија инфо